An de an, pe 13 septembrie, România marchează Ziua pompierilor, în amintirea actului eroic al pompierilor militari, conduşi de locotenentul Pavel Zăgănescu, în lupta din Dealul Spirii, împotriva trupelor otomane, pentru apărarea revoluţiei de la 1848.

Ziua de 13 septembrie 1848 a rămas, astfel, unul dintre cele mai semnificative momente din istoria armei pompierilor, fiind dedicată eroismului de care a dat dovadă subunitatea de pompieri în acea luptă din timpul Revoluției Române. Legal, oficializarea ei s-a produs începând cu anul 1953.

AQUATIM păstrează, cu dedicație și onoare, o frumoasă tradiție, prin găzduirea și participarea la Simpozionul dedicat Zilei Pompierilor din România, în compania partenerilor de la ISU Banat. Colaborarea solidă între cele două instituții își scrie, la rându-i, o frumoasă istorie contemporană.

Cel mai dedicat reprezentant al AQUATIM, colegul nostru, Dorel Mariș, inspector de protecție civilă, este cel care a reușit, și anul acesta, să gireze un eveniment serios, profesionist și important, întru Ziua pompierilor.

Ediția din 2019 a simpozionului științific AQUATIM-ISU BANAT a vizat următoarele teme:

Echipa multidisciplinară din medicina de dezastru: solidaritate vs concurență, dr. Anda Maria NEAGOE, Spitalul Municipal Lugoj;

Evaluarea vulnerabilității inerente pentru amplasamentele clasificate din punct de vedere al protecției civile. Studiu de caz: Stația de Tratare Apă BEGA și Stația de Epurare STAN VIDRIGHIN, AQUATIM S.A., ing. Ioan-Dorel MARIȘ;

Evidența hidranților în baza de date GIS a AQUATIM – AQUATIM S.A., de ing. Marius MARCU;

Răcirea evaporativă și fenomenele meteo asociate ei – Centrul Meteorologic Regional BANAT-CRIȘANA, met. ing. Robert BALASZ;

Comunicații alternative în situațiile de urgență – U.P.T., Facultatea de Mecatronică, prof. dr. ing. Marius MATEAȘ;

Promovarea și prevenția sănătății mintale la locul de muncă – o prioritate în domeniul serviciilor de urgență profesioniste – I.S.U. “BANAT” al jud. Timiș,  cpt. Irina VAȘTAG;

Criterii de performanță privind constituirea, încadrarea și dotarea serviciilor voluntare și a serviciilor private pentru situații de urgență – I.S.U. “BANAT” al jud. Timiș, lt. col. Codruț Gheorghe BRÎNDUȘOIU.

În numele acestui parteneriat extraordinar, AQUATIM-ISU BANAT, transmitem un mesaj cald și frumos celor care ne apără întotdeauna de pericole majore și ne dau siguranța unei vieți liniștite! La mulți ani!