Implicarea angajaților Aquatim în fapte de responsabilitate socială este una permanentă, dincolo de situații de criză, pandemii, sau mai ales.

La sugestia omului care are cea mai mare grijă de noi, medicul de Medicina Muncii, Cristina Nica, compania Aquatim a demarat o acțiune de suflet pentru…suflete, mai exact pentru acei semeni de lângă noi, pacienți ai spitalelor din Timișoara, fără venituri, lipsiți de adăpost, hrană sau mijloace de trai. Practica este că, după îngrijirile medicale, la externare, ei primesc îmbrăcăminte adecvată sezonului, prin grija asistenților sociali. Din păcate însă, aceste resurse, întreținute prin donații, sunt foarte limitate, iar nevoia una continuă.

Spre exemplu, în UPU Spitalul Municipal este mare nevoie de astfel de produse, ne-a precizat dr. Cristina Nica, după o discuție avută cu asistentul social din instituție.

Semnalul doamnei doctor a fost suficient pentru ca angajații noștri să se mobilizeze și să dea startul unei acțiuni de strângere de haine, încălțăminte, pături, într-o perioadă foarte scurtă. Astfel că, la toate sediile Aquatim, timp de o lună, s-au strâns rafturi întregi de donații. Toate sunt curate și împachetate, în saci sau pungi din plastic, cu o etichetă pe care scrie conținutul exact.

Donațiile Aquatim vor ajunge în scurt timp la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal. Dacă va fi nevoie și în alte spitale, demersul nostru va continua cu implicare maximă și deschidere totală.

Crezul nostru este că omenia este cea care ne va scoate la liman din această perioadă grea, astfel că suntem deciși să mergem, întotdeauna, la braț cu ea!