În fiecare an, în data de 22 martie se sărbătorește Ziua Mondială a Apei. O zi în care ar trebui să medităm puțin la importanța apei și să-i acordăm respectul cuvenit. Tema de anul acesta este „Valuing Water” (Să prețuim apa) și, da, este un subiect la care putem să ne gândim. Chiar prețuim apa la adevărata ei valoare? Fiecare dintre noi și populația la nivel mondial. Ei bine, avem o zi întreagă în care să răspundem la această întrebare, și, de ce nu, ar putea rămâne un subiect deschis și după aceea.

Aquatim se implică și în acest an, așa cum a făcut-o de fiecare dată, în acțiunile dedicate Zilei Mondiale a Apei. Deși pandemia ne-a împiedicat să organizăm evenimente așa cum o făceam anii trecuți, vom participa în calitate de parteneri la simpozionul online desfășurat de Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului, Departamentul de Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Anorganici și a Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara.

Manifestarea își propune să reunească sub apelul general „Apa prețuită în centrul vieții îmbunătățite” (ApaVie), în acord cu obiectivul principal al Zilei Mondiale a Apei din anul 2021 – Valuing Water, profesioniști din domeniul apei, cadre didactice universitare și din învățământul preuniversitar, oameni de cultură, studenți și elevi, pentru împărtășirea diferitelor abordări ale tematicilor simpozionului, respectiv știința și tehnica de a prețui apa și cultura și arta de a prețui apa – apa în artă și cultură.

La eveniment se încurajează participarea elevilor și studenților, alături de cadre didactice din mediul preuniversitar și universitar, iar lucrările elevilor și studenților vor fi jurizate pentru desemnarea celor mai bune prezentări.