Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului, Departamentul de Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Anorganici și a Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara și partenerii săi, Aquatim SA, Primăria Municipiului Timișoara – Direcția de Mediu, Fundația Aquademica, AGIR – Filiala Timișoara, Societatea Națională de Știința și Ingineria Mediului, Liceul Tehnologic AZUR din Timișoara și Liga Studenților Chimiști din Timișoara au marcat Ziua Mondială a Apei, chiar de ziua ei (22 martie), printr-o primă ediție de succes a evenimentului numit APA – ESENȚA VIEȚII – AquaSensTim.

Manifestarea s-a desfășurat sub forma unui simpozion on-line și a reunit, sub apelul general “Apa prețuită în centrul vieții îmbunătățite (ApaVie)”, în acord cu obiectivul principal al Zilei Mondiale a Apei din anul 2021 – Valuing Water, profesioniști din domeniul apei, cadre didactice universitare și preuniversitare, oameni de cultură, studenți și elevi.

Evenimentul a cuprins două domenii mari – “Știința și tehnica de a prețui apa”, respectiv “Cultura și arta de a prețui apa. Apa în artă și cultură” – șapte secțiuni la care au fost înscrise peste 170 de lucrări din toată țara. Elevi de gimnaziu și liceu, coordonați de profesori inventivi, au venit înspre AquaSensTim cu prezentări interesante și documentate, pe tematici diverse ce țin de apă.

Am putea spune că i-am dat APEI ce-i al APEI sau că AquaSensTim, în prima sa ediție, a compus poate cea mai frumoasă, pură și sinceră declarație de dragoste, odată ce vorbitorii au fost copii, actuali și viitori păstrători cu sfințenie ai ei.

O ediție cu lucrări din abundență, originalitate, emoție, frumos, cu spirit de competiție și premii atractive.

Grație AquaSensTim, s-a reconfirmat o…speranță: cu ASTFEL de copii, lumea mai are o șansă, iar apa e în siguranță!

Tuturor participanţilor la eveniment li se vor trimite diplome, iar rezumatele lucrărilor prezentate în cadrul simpozionului on-line vor fi publicate într-un volum identificat prin cod ISSN.