Una dintre cele mai cunoscute formaţiuni stâncoase din Insulele Galapagos, s-a prăbuşit în mare. Anunțul a fost făcut de către oficiali ai Ministerului Ecuadorian al Mediului iar imaginile cu structura, care acum este formată doar din doi piloni, au fost publicate online alături de informaţii despre fenomen. Aflată în nordul arhipelagului, stânca s-a prăbuşit în urma eroziunii naturale.

Prăbuşirea Arcului lui Darwin, podul natural aflat la mai puţin de un kilometru de principala zonă a Insulei Darwin, a fost anunţată din timp, astfel că evenimentul nu a șocat, cert însă a provocat tristețe.

Botezat după biologul englez Charles Darwin, arcul este considerat unul dintre cele mai bune locuri pentru sărituri şi scufundări din arhipelagul aflat în Oceanul Pacific, care este parte din Ecuador şi se află la câteva sute de kilometri de coasta ţării.

Inclus în lista UNESCO, cunoscut pentru numeroasele specii de plante şi animale, arhipelagul a inspirat teoria evoluţiei emisă de Darwin.

O companie de turism care organizează tururi în diverse destinaţii din lume a anunţat pe Facebook că unul dintre grupurile sale a fost martorul prăbuşirii Arcului.

„Din păcate, astăzi, oaspeţii noştri au trăit un eveniment unic în viaţă. În această dimineaţă, la ora locală 11:20, Arcul lui Darwin, celebru la nivel mondial, s-a prăbuşit în faţa ochilor lor. Unii din industria scufundărilor şi turismului se referă deja la el sub numele Pilonii Evoluţiei. Ne va lipsi acest loc emblematic”, se precizează în anunț.