Categoric, unul dintre cei mai cunoscuți miliardari din lume, Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, are o viață pe care foarte mulți dintre noi am putea-o cataloga drept bizară.

Bărbatul de 45 de ani, în paralel și fondatorul societăţii Square, specializată în plăţi mobile, duce un trai bazat pe simplitate, discreție, meditație, apropiere de natură.

Dorsey mănâncă doar o singură dată pe zi și asta seara, în special carne sau peşte cu salată sau legume, urmate musai de fructe de pădure sau ciocolată neagră… El a precizat că îşi extinde postul în timpul weekendului când nu mănâncă nimic, de vineri seara până duminică seara. ”Prima oară când am făcut acest lucru, în ziua a treia am simţit că aveam halucinaţii, era o stare ciudată. Dar, după ce am repetat de câteva ori, mi-am dat seama cât de mult din preocupările noastre se învârt în jurul mâncării şi cum timpul a încetinit o experienţă pe care am avut-o când am postit mai mult timp”, a declarat antreprenorul.

Meditaţia joacă de asemenea un rol esenţial în stilul de viaţă, având ”cel mai important impact” asupra sănătăţii sale mintale, fiind, astfel, mult mai concentrat.

Cofondatorul Twitter a spus că în prezent încearcă să mediteze două ore pe zi şi de asemenea merge zilnic pe jos câte…opt kilometri, între locuinţă şi birouri. ”Mai degrabă fac jogging decât merg”.

Rutina CEO-ului platformei de social media include de asemenea utilizarea saunei şi băile cu gheaţă, seara. Mai întâi, petrece 15 minute în saună, după care se mută într-o baie cu gheaţă, timp de trei minute, proces pe care îl repetă de trei ori. De asemenea, fiecare dimineaţă şi-o începe cu o baie cu gheaţă.

Jack Dorsey a primit în 2018 un salariu de 1 dolar şi 40 de cenţi, pentru a-şi exprima astfel „încrederea în potenţialul companiei sale de a crea valoare pe termen lung”. Cifra reprezintă o referire la prima limită impusă numărului de caractere permise într-un mesaj publicat pe Twitter, 140, aflată în vigoare între momentul în care Jack Dorsey a preluat din nou conducerea reţelei de socializare în 2015 şi până în noiembrie 2017. De atunci, utilizatorii de Twitter pot să publice mesaje care conţin până la 280 de caractere.

Antreprenorul american are o avere impresionantă: revista Forbes l-a plasat la începutul lunii martie pe locul al 343-lea în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere personală estimată la 5,1 miliarde de dolari.

Surprinzător (sau nu), Jack Dorsey nu are încă o parteneră, deși spune că vrea să-și întemeieze o familie la un moment dat. Miliardarul nu a precizat dacă o condiție ar fi și aceea ca aleasa inimii sale să fie, de asemenea, adepta renunțării totale la apa caldă, în favoarea băilor cu gheață…