Unul dintre cele mai onorante, profesioniste și productive parteneriate pe care compania Aquatim le deține este cel perpetuat și dezvoltat, an de an, de mulți în urmă, cu Inspectoratul Situațiilor de Urgență „BANAT „al județului Timiș.

Deopotrivă implicate activ în viața cetății, cele două instituții militează pentru siguranță, mediu social sănătos și securitate, fiecare, în domeniul important de referință în care se desfășoară.

Ziua de 13 septembrie – Ziua Pompierilor din România – este momentul peste care nu se trece niciodată, chiar și în condiții de criză (acum pandemice), pentru că acesta reprezintă actul de recunoaștere al eroismului pompierilor, odinioară din Dealul Spirii (1848), acum de pretutindeni, ori un astfel de eveniment se cere marcat cum se cuvine.

Dacă până la declanșarea pandemiei, Aquatim și ISU „BANAT” al județului Timiș s-au întâlnit fizic, în cadrul unor simpozioane de referință, cu tematici istorice versus actuale, de impact, astăzi partenerii s-au “văzut” online, ceea ce nu i-a împiedicat deloc să fie la fel de implicați și dornici de-a schimba impresii avizate și experiențe din această sincopă sanitară dură a vieții moderne.

După un moment emoționant de punctare a curajului și devotamentului salvatorilor României și-ai Timișului implicit, s-a intrat în tematica evenimentului.

Moderatorul sesiunilor de prezentare a fost, ca de obicei, ing. Ioan-Dorel MARIȘ, Inspector Protecție Civilă, Aquatim, cel care, de altfel, a și prezentat asistenței virtuale cazul complex de gestionare a situației pandemice în compania noastră.

Temele zilei:

Tema 1: „Psihologia discrepanței” – mr.dr. Irina VAȘTAG, ISU „BANAT” al jud. Timiș.

Tema 2:  „Conformare la cerința esențială securitate la incendiu” – lt. Răzvan ZAMFIRA, ISU „BANAT” al jud. Timiș.

Tema 3: „Risc și prevenție în pandemia de Covid-19” – dr. Anda Maria NEAGOE, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

Tema 4: „Mecanismul schimbărilor climatice” – meteorolog ing. Robert BALASZ, Centrul Meteorologic Regional “BANAT-CRIȘANA”.

Tema 5: „Asigurarea sănătății personalului și managementul continuității operaționale în situația de urgență generată de COVID-19 – Analiza de risc BOWTIE, Studiu de caz, Operatorul regional de apă și canalizare AQUATIM S.A. Timișoara” – ing. Ioan-Dorel MARIȘ, AQUATIM S.A. Inspector Protecție Civilă.