Sâmbătă, 18 septembrie, Centrul educațional pentru copii și tineri – Aquapic (proiect de succes al companiei Aquatim) a intrat, firesc și adaptat perfect, în programul evenimentului cetății, Bega Bulevard. Firesc, pentru că suntem, la rându-ne, oameni ai cetății, adaptat, pentru că apa este misiunea noastră zilnică, ori Bega Bulevard este cu, prin, dinspre și despre ea, în cele mai variate și inedite forme culturale. Mai mult decât atât, implicarea Aquatim în proiecte sociale, culturale și educaționale este demult o constantă cu care ne simțim mai mult decât confortabil.

Așadar, Aquapic și-a deschis zâmbitor porțile pentru o sumedenie de copii, mămici și tătici, cu vremea drept aliat solid, într-un cadru pe care foarte mulți dintre timișoreni îl cunosc, admiră și iubesc, la o piesă de teatru și sesiuni lungi de interactivitate lăudabilă, dar și un tur ghidat al Uzinei de Apă Industrială.

Aliați ne-au fost și Camelia Mingasson, director al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, Violeta Mihalache, „creierul” atâtor proiecte importante pentru Aquatim, jurnalistul Florin Mihoc, întreaga echipă de Comunicare a companiei, vizitatorii entuziaști ai zilei de sâmbătă, dar și oaspeții surpriză, primiți cu un „Wow!” din toată inima de către mici și mari, deopotrivă.

S-a jucat…nu teatru, ci o piesă numită „Sticluța”, actorii trupei „Teatru pentru tine” cucerindu-i instantaneu pe copiii așezați lejer și relaxat prin tot spațiul generos al centrului Aquapic. A fost multă interacțiune și tot pe atâta educare și exersare ecologică: salvarea planetei sufocate de plastic. Deloc surprinzător, copiii s-au dovedit mai buni cunoscători ai colectării selective decât unii adulți, total fascinant modul în care tinerii artiști au reușit să le capteze atenția și să le „fure” prietenia.

Turul ghidat a fost, de asemenea, o atracție a zilei, pentru că uzina noastră deține „secrete” fascinante și țese povești tare frumoase, iar parcul imens în care-și duce viața (Aquapic în sine) este, realmente, o bijuterie verde.

Surpriza zilei, oferită de către Camelia Mingasson vizitatorilor, a constat în apariția lui Paul Georgescu, campionul mondial la înot în ape înghețate, introdus în scena scenă de pe platoul centrului de Florin Mihoc. Acela a fost momentul „Wow!”, pentru că tânărul campion, dincolo de performanțele serioase, este un personaj agreabil, cu priză la public.

Cine este Paul Georgescu? Lista trofeelor este…interminabilă: Cel mai rapid înotător român care a traversat Canalul Mânecii, 2016, triplu campion al Open Water Swimming, 2018, primul român care a înotat Canalul Molokai (Hawaii), 42km,  dar și cel mai rapid înotător din lume prin acest canal, nominalizat pentru înotătorul anului 2019 de către cele mai importante două asociații din lume (WORLD OPEN WATER SWIMMING ASSOCIATION și THE MARATHON SWIMMERS FEDERATION), nominalizat pentru omului anului 2020 de către Asociația Mondială de Înot în Ape Libere.

Performanțele acestui român sunt realmente incredibile, la fel și pasiunea versus testarea limitelor proprii, întru pasiunea pentru apă și adrenalină.

Întâlnirea copiilor cu el a fost emoție pură.

Paul a vorbit și glumit cu ei, n-a uitat să bea un pahar cu apă bună, de la robinet, a făcut o sumedenie de poze și-a savurat, precum toți cei de acolo, aerul curat și vremea splendidă a unei zile senine de Bega Bulevard.

Au plecat apoi toți, îmbarcați în vaporașele culturale, lăsând în urmă zâmbete, emoție și aplauze.

Bega Bulevard ne spune „Ciao!” până la anul, când, fără doar și poate, Aquatim și Aquapic vor reconstrui acest trio frumos, profesionist, cald, incitant și inedit. Abia așteptăm!

Foto: Casa de Cultură a Muncipiului Timișoara