Are 8 ani și-o privire ce-i asigură de pe acum un viitor care se va scrie, cu siguranță, în tonuri superlative. Sportive, dar nu numai.

Se numește Michelle Lancea și este fiica unei colege extraordinare din Aquatim, Ramona Lancea, atât de emotivă în tonuri și reacții, când e vorba despre Michelle “ma belle” a ei, încât am scris cu noduri în gât acest material. Noduri de emoție, la rându-mi, căci ce poate fi mai frumos decât să simți, aproape fizic, o iubire mamă-fiică de poveste… dintr-o poveste autohtonă de voință, ambiție, dedicare, recunoaștere?!

Așadar, micuța Michelle Lancea este doar aparent fragilă, căci, de două zile, este deținătoarea a două centuri mondiale în kickbox (deci dublă campioană mondială), obținute, spre mândria de-acum și a familiei Aquatim, la Campionatul Mondial de la Roma, desfășurat în perioada 21-25 octombrie. Titulaturile exacte ale neprețuitelor centuri sunt: Centura mondială K1-Light (categoria -35), respectiv Centura mondială Low Kick Light (categoria -35).

Descrisă atât de cald de către mama ei, Michelle este, categoric, o mână de fier în mânușă de catifea, în fapt, două mânuțe vizual plăpânde într-un trup/suflet plin de determinare. Cine știe, poate și alegerea prenumelui a contat – tatăl ei a vrut să fie unică, să poarte un nume deosebit și-o karmă specială, de ce nu – sau dorința ambilor părinți de-a practica un sport, pentru a fi sănătoasă și dinamică, sau, poate, pur și simplu a iubit-o și-o iubește viața, căci iubire se numește tot ceea ce înseamnă fetița aceasta completă și complexă: cuminte, suavă, sensibilă, harnică, inventivă, creativă, visătoare și, totuși, atât de hotărâtă în sport și-n toate!

Michelle a făcut judo și înot, de la trei ani și jumătate, pornind în cursa laurilor încă de atunci. Faptul că pandemia a cam “ras” din peisaj săli și locuri de antrenamente n-a descurajat-o, astfel că a decis să schimbe macazul și să se îndrepte către sportul… pumnilor și picioarelor, alias kickbox.

În doar un an, plimbată de mama ei devotată dintr-un capăt în altul al orașului (acolo unde există săli de kickbox), Michelle a bifat cinci competiții naționale și opt meciuri câștigate, toate prin knock-out. Într-unul dintre concursurile importante, cel de la Cluj, micuța “războinică” a Timișoarei le-a făcut… tot knock-out pe însăși fetele lui Moroșanu!

Când te uiți în ochii-i blânzi n-ai zice că practică un astfel de sport. În fond, sportul înseamnă disciplină, efort și dăruire, acolo, pe fiecare ring în parte, neexcluzând din fișa personală – atunci când reintri în viața „normală” – atribute calde de personalitate. În cazul acestei belle Michelle, vorbim despre o latură artistică evidentă, orientată spre lucruri practice, modelaj, creație, inventivitate la modul general.

Mică fiind acum, se vede, peste câțiva ani (sic!) un mare medic veterinar, căci iubește animalele la fel de pasional precum sportul care i-a adus faima. Cariera aceasta va merge musai împletită cu kick-boxul, într-o formulă de antrenor să zicem, dar, până atunci, Michelle vrea să câștige tot ce se poate câștiga. E declarația perfectă a ambiției întruchipate, căci ambiție este puiul acesta de om curajos.

Dragilor, Ramona și Gențian Lancea, ,,în spatele unui copil lumină se află un părinte soare”, așadar felicitări pentru seninul din viețile voastre!

Mândri de faptul că Aquatim a susținut-o pe dubla campioană mondială de doar opt ani, fericiți să împărtășim împreună un vis și-o performanță.

Chapeau, Michelle…notre belle!