Sâmbătă, 11 decembrie, dacă doriți și simțiți, vă puteți alătura inimoșilor voluntari din Asociația Verde de Banat, sufletului ei, Iosif Martinescu, prietenul naturii, al ecologiei și al oamenilor năpăstuiți și izolați din munții aflați la doar doi pași de Timișoara.  Iosif este un prieten al Aquatim, dar, înainte de toate, un om frumos care împrăștie lumină pentru cei care stau – nedrept și trist – în întuneric.

Mâine, însoțit de oameni care vibrează cu tot ceea ce înseamnă faptă bună și dezinteresată, va duce vorbă bună și pachete bunicilor munților – așa cum i-a numit – din Ținutul Pădurenilor, comuna Bunila și satele din jur. Vorbim despre seniori mai puțin iubiți de șansă, izolați în sate sau cătune greu accesibile, care nu se plâng vreodată, dintr-o demnitate rară a omului care a suportat multe, a strâns din dinți puternic, dar nu a deznădăjduit vreodată.

Iosif are nevoie de noi pentru a-i putea ajuta pe ei.

Asociația Verde de Banat a încheiat, recent, cu succes, proiectul „Respirăm VERDE. ÎMPĂDURIM culoarul Bega!”, la Uivar, lângă pista de biciclete. Mai mult, a plantat primele 3 hectare din viitoarele perdele forestiere de protecție, care vor aduce aer curat și răcoare în zilele toride de vară și vor opri vântul și praful.

Au fost trei weekenduri pline de optimism, bucurie și civism, în care, așa cum declară Iosif, “am plantat, ne-am distrat, am mâncat în natură, am legat prietenii și am ajutat!”.

Din partea lor și a noastră, mulțumiri sutelor de voluntari harnici și inimoși, comunității locale, profesorilor și învățătorilor care au ales să desfășoare ziua de dirigenție cu elevii în natură!

În primăvară, Verde de Banat va planta noi hectare de pădure cât mai aproape de Timișoara. Puteți ține aproape, aici: plantez.verdedebanat.ro, telefon Iosif Martinescu: 0728.961.929.