Viaductul Millau (viaduct-pod care traversează o vale, la mare înălțime), construit în Franța, se înscrie în categoria lucrărilor impresionante, care demostrează idei, tehnici de proiectare, tehnologice și de construcție magistrale.

Podul leagă orașul Beziers, din sudul Franței, de un alt oraș, Clermont-Ferrand, din regiunea Auvergne, pe deasupra râului Tarn, pe o distanță de 2,46 kilometri. Punctul cel mai înalt al viaductului este de 270 de metri, într-o zonă în care vânturile pot bate și cu 200 de kilometri la oră. Înainte de această construcție impresionantă, traversarea râului se făcea pe un pod aflat la baza văii Millau, creându-se frecvente blocaje de circulatie, îndeosebi vara.

Constructia viaductului a fost gândită ca un tot al rețelei rutiere franceze și europene, pentru a facilita legăturile între nordul continentului, Peninsula Iberică și zona Mediteranei, atât pentru transportul de mărfuri, cât și pentru turism.

Viaductul Millau este deținătorul unor admirabile recorduri: cel mai înalt pod aerian din Europa și cel mai lung dintre cele cu cabluri, unul dintre turnuri are 343 de metri (cel mai înalt din lume), trei dintre cei șapte piloni de susținere sunt, de asemenea, cei mai înalți din lume, doi dintre ei având 245 de metri și un altul, 221. Lățimea este de 32 de metri, cu câte două benzi pe fiecare sens, plus una de securitate.

Proiectul aparține inginerului Michel Virlogeux și arhitectului Norman Foster.

Pentru a se atinge acest nivel de execuție performantă, au fost necesari zece ani de căutări și testări. Viteza maximă admisă pe viaduct a fost, la început, de 130km/oră, iar, din 2005, s-a redus la 110km/oră.

Primele planuri despre construirea unui pod peste râul Tarn au fost inițiate în anul 1987, iar, la sfârșitul anului 2001, a fost pusă prima „piatră de temelie” de către autorități. Până în primăvara anului 2002, primii stâlpi ai Viaductului Millau au fost înălțați spre cer și în doar câteva săptămâni muncitorii au pregătit terasamentul. Un an mai târziu, la 9 decembrie 2003, activitatea concretă a fost finalizată, însă francezii nu s-au grăbit cu inaugurarea, din motive de securitate, testând podul timp de un an de zile.Viaductul Millau a fost inaugurat în decembrie 2004.

Construcția podului a costat 394 milioane de euro. Compania care a finanțat proiectul a declarat că își va scoate banii din taxele pentru traversarea podului în circa 75 de ani, undeva în jurul anului 2080.