În urmă cu o săptămână, jurnalista Slavica Gligorovic de la RTS a transmis o solicitare companiei noastre în vederea realizării unui material amplu pe teme de ecologie și protecție a mediului.

Slavica Gligorovic este un ziarist de notorietate din Serbia, este absolventa Facultății de Securitate și Apărare  din cadrul Academiei Militare din Belgrad, membru al Asociației Jurnaliștilor Europeni din Serbia, inițiatoarea și organizatoarea numeroaselor seminarii internaționale pentru jurnaliștii care urmăresc îndeaproape problemele de Securitate internațională, dar nu numai.

De mai bine de 20 de ani, conduce propria emisiune într-un program informativ al celui mai mare trust de presă sârb, Radio-Televiziunea Serbiei, RTS, fiind specializată pe teme de protecție a mediului: aer, apă, poluare a terenurilor, monitorizare, conservarea biodiversității, armonizarea legislației, cu țintă directă pe impactul poluării asupra sănătății umane și a importanței legislației ecologice.

Slavica Gligorovic a lucrat frecvent la proiecte legate de mediu cu Delegația UE în Serbia.

Compania Aquatim i-a atras atenția, așa cum a precizat, pentru că poluarea râurilor din țara ei, în zona învecinată cu noi, a fost practic redusă, a aflat cum și grație cui s-a întâmplat acest lucru, astfel că și-a dorit să ne cunoască, să vadă Stația de Epurare, să stea de vorbă cu cei care manageriază sistemul acesta complex de epurare a apelor uzate, să afle detalii despre modul în care obținem și gestionăm fonduri europene impresionante, să ne dea ca exemplu de bună practică privitorilor Serbiei.

Înainte de-a veni la noi, a fost impresionată de renumele Aquatim. După realizarea documentării, a filmărilor și a interviurilor pe teren, a fost cel mai plăcut surprinsă de modul în care operatorul de apă și canalizare pe care nu-l cunoștea reușește să exploateze lăudabil un întreg sistem regional complex și provocator, în egală măsură să fie un actor redutabil în atragerea și administrarea fondurilor puse la dispoziție de Uniunea Europeană.

Reportajul este acum în pregătire, vi-l vom prezenta în momentul în care va fi gata de difuzare.

Echipa Aquatim prezentă la filmările de la Stația de Epurare Stan Vidrighin Timișoara: Adrian Corui, Vasile Lalac, Mihai Grozăvescu, Stelian Iordache, Cristina Borca, Crenguța Radosav.

Mândri, fericiți, mulțumiți că vom fi pe undele RTS!