În data de 21 martie 2024, Aquatim a semnat împreună cu Asocierea SC DATCOMP SRL – SC BEESPEED AUTOMATIZARI SRL –SC PROIECTMETAL SRL, un contract de lucrări, în valoare de 40.381.362,96 Lei, fără TVA, respectiv „Proiectare și execuție stații tratare Gottlob, Bobda-Cenei, Satchinez, Uivar, Checea-Jimbolia, Sânpetru Mare – relicitat”. Acesta este un contract rezultat în urma rezilierii contractului semnat anterior, cu un alt antreprenor și face parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), etapa a II-a, parte a Programului Dezvoltare Durabilă.

Concret, se vor realiza următoarele lucrări:

GOTTLOB – Extinderea și modernizarea Stației de tratare a apei Gottlob, pentru alimentarea localităților Gottlob și Vizejdia.

BOBDA-CENEI – Extinderea Stației de tratare a apei Bobda, pentru alimentarea localității Cenei.

SATCHINEZ – O nouă stație de tratare a apei în Satchinez, pentru alimentarea localităților Satchinez, Hodoni și Bărăteaz.

UIVAR – Extinderea și modernizarea Stației de tratare a apei Uivar, pentru alimentarea localităților Uivar, Pustiniș și Răuți.

CHECEA-JIMBOLIA – Extinderea Stației de tratare a apei Jimbolia, pentru alimentarea localității Checea.

SÂNPETRU MARE – O nouă stație de tratare a apei în Sânpetru Mare, pentru alimentarea localității Sânpetru Mare.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(Etapa I + Etapa a II-a), are o valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 40,4 milioane euro de la bugetul de stat, 4,3 milioane de la bugetul local și 14,4 milioane euro co-finanțare Aquatim. Obiectivul vizează dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.