În paralel cu manifestările Wasser Berlin, Asociaţia Germană a Apei, în colaborare cu doi sponsori germani, a organizat cea de-a XII-a ediţie a programului Young Water Professionals. Programul a reunit 50 de tineri profesionişti din domeniul apei, din 17 ţări din Europa, Asia şi America de Sud, printre care s-au numărat şi cinci reprezentanţi ai Aquatim.

Pe durata desfăşurării programului, aceştia au participat la conferinţele şi simpozioanele internaţionale organizate în cadrul târgului, la seminarii şi prezentări. Pentru că unul din scopurile proiectului Young Water Professionals este facilitarea accesului tinerilor profesionişti la un loc de muncă sau la programele de internship oferite de marile companii şi instituţii germane din domeniul apei, s-au organizat şi câteva întâlniri între aceştia, discutându-se despre ofertele de angajare ale firmelor.

Din agenda de lucru a tinerilor participanţi la Young Water Professionals au făcut parte şi câteva excursii tehnice: la cea mai mare staţie de epurare din Berlin, Ruhleben, din cele şase ale oraşului, la cea mai mare staţie de tratare a apei, Tegel, din cele nouă existente, la centrala termică şi electrică Vattenfall, la staţia de tratare a apei de suprafaţă, Schönerlinde, pe râul Spree şi la centrala de monitorizare a celor peste 300 de staţii de pompare a apei uzate din capitala germană. Staţiile de tratare, de epurare, reţeaua de alimentare cu apă şi de canalizare din Berlin sunt gestionate de operatorul Berliner Wasserbetriebe.