„Doar cei care nu muncesc nu greşesc”, zice o vorbă din popor şi zice bine. Mai ales atunci când depui eforturi profesionale mari! Tehnologiile moderne ajută, fără doar şi poate, activitatea noastră, dar sunt perfectibile, că doar sunt gândite şi programate tot de oameni…
Aquatim, Aquabis şi Aquacaraş sunt cei trei operatori regionali de apă care, în luna august, şi-au dat întâlnire, la Timişoara, pentru un schimb de experienţă foarte util, pe domeniul pierderilor de apă. Cu această ocazie au fost făcute vizite pe teren pentru a depista avarii ascunse la conductele de alimentare cu apă.

Experienţa a fost mai mult decât utilă pentru toţi membrii echipelor prezente. Au fost împărtaşite metode noi de lucru, s-au folosit echipamente specifice şi, foarte important, s-au creat relaţii de prietenie solide. Aparatele noi testate, exerciţiile comune efectuate – de prelocalizare a corelatorului, cu ajutorul loggerilor de zgomot, de localizare exactă cu ajutorul microfonului de sol – echipamentele noi – hidrofoane pentru corelarea directă legată la coloana de apă prin hidranţi şi multe altele au constituit tabloul complet al schimbului de experienţă timişorean.

Întâlnirea celor trei operatori s-a terminat cu concluzia, evidentă de altfel, că problemele inerente activităţii complexe pe care o desfăşoară se rezolvă, categoric, mai simplu şi rapid, faţă în faţă.