De la 1 martie, Aquatim consumă energie electrică mai ieftină. Anul acesta, societatea a achiziționat, de pe piața liberă, energia electrică necesară unui an de zile. Achiziția s-a derulat on-line, pe platforma de tranzacționare a Bursei Române de Mărfuri, terminalul Timișoara, în acord cu prevederile legislației de achiziții publice.

„Prețul rezultat în urma procedurii de achiziție, de 161 lei/MWh, poate asigura societății Aquatim reduceri semnificative ale cheltuielilor cu energia electrică, de până la 40%”, este de părere Otilia Cernescu, șefa Biroului Energetic al societății. Scăderea facturii de energie electrică poate sta pe agenda oricărei companii, cu atât mai mult a companiilor de apă, știut fiind că tratarea și epurarea apei necesită consumuri mari de energie. „Există mai multe feluri de a face economii la energie. Eficiența energetică este unul dintre acestea, și, în acest sens Aquatim a realizat deja, cu succes, mai multe proiecte. Însă, liberalizarea pieței de energie în România ne deschide acum și această posibilitate, de a face economii prin achiziții la prețuri mai mici”, a mai adăugat doamna Cernescu.

Ca urmare a acordurilor încheiate de România cu Uniunea Europeană și potrivit legislației din domeniul energetic, de la 1 ianuarie 2014 toate firmele pot achiziționa energie electrică de pe piața liberă, piața de energie electrică fiind complet liberalizată.