Liderii celor trei organisme, dr. ing. Ilie Vlaicu – Aquatim, dr. ing. Elena Săvescu – Fundaţia Aquademica, respectiv Otto Schaaf – DWA (Asociaţia Germană a Apei Uzate şi Deşeurilor) au semnat recent la München, în cadrul târgului internațional de tehnologii de mediu, IFAT, un acord de continuare a parteneriatului strategic în domeniul apei.

Parteneriatul este, în fapt, un memorandum de colaborare şi de promovare reciprocă a celor trei organisme. Obiectivul principal al acestei colaborări este de a aduce împreună specialişti care lucrează în domeniile apă uzată şi deşeuri, pentru a elabora standarde, manuale de specialitate, programe de dezvoltare profesională şi schimb de experienţă. Preocupările celor trei părţi implicate nu se vor axa doar pe aspecte tehnice şi ştiinţifice ci şi pe aspecte legale şi economice legate de managementul apei şi de protecţia mediului. Fundaţia Aquademica îşi propune să fie o punte de legătură între Germania şi România în ceea ce priveşte schimbul de cunostinţe şi experienţă pentru implementarea unor practici eficiente în domeniul gestionării apei.

Cât despre DWA, aceasta este una dintre cele mai importante organizaţii de profil din Europa, situată pe un loc important în elaborarea de standarde de lucru şi în dezvoltarea profesională. DWA are 14000 de membri, specialişti de marcă, autorităţi locale, universităţi şi industrie.

„Parteneriatul cu DWA înseamnă enorm pentru noi, pentru că vorbim de profesionalism şi competenţă la cel mai înalt nivel. Am învăţat multe de la colegii noştri germani şi mai avem numeroase proiecte de gestionat împreună. Parafarea acordului de la Munchen ne dă o speranţă majoră pentru perspectivele profesionale viitoare!” a declarat directorul general al Aquatim, dr. ing. Ilie Vlaicu.