Specialiști de la mai multe companii de apă din România se vor întâlni săptămâna aceasta, în 30 şi 31 octombrie, la sediul Fundaţiei Aquademica, din strada Păstorilor nr 1, Timişoara, pentru a discuta tendinţele moderne în gestionarea pierderilor de apă şi a inspecţiilor CCTV.

Societatea Aquatim se implică, de-o bună bucată de vreme, în proiecte legate de pierderile de apă. Revista Detectivii Apei Pierdute este doar unul din acestea, care are rolul de a crea conexiuni între oamenii cu aceleaşi preocupări, interesați de a afla toate noutățile din domeniul pierderilor de apă.

„Trăim într-o lume modernă a tehnologiilor şi a informaţiilor generate de gadgeturi. Pe lângă noutățile  tehnologice, cred că avem nevoie să ne ne împărtăşim din experienţele reușite sau mai puțin reușite, pentru a ne putea dezvolta şi pentru a rezolva problemele întâmpinate”, a declarat doamna Elena Săvescu, președinte al Fundației Aquademica.

Ideile şi principiile după care se lucrează în companiile de apă şi canalizare sunt aceleași, iar planurile, proiectele, ţintele dar şi impedimentele, sincopele sau nelămuririle sunt de asemenea, comune. „Doar împreună, stând la aceeaşi masă şi vorbind aceeaşi limbă, putem formula o agendă comună şi o poziţie unitară, care să ne ajute pe viitor să avem o viaţă profesională împlinită!”, a adăugat Elena Săvescu.