Zilele acestea, la Timișoara are loc un nou seminar organizat de Fundația Aquademica, pe tema inspecției sistemelor de canalizare.

În contextul demarării lucrărilor de modernizare şi reabilitare a reţelelor de canalizare în întreaga țară, specializarea continuă a personalului în folosirea tehnologiilor și echipamentelor noi, aferente acestui domeniu, s-a dovedit a fi deosebit de benefică. Inspecția de canal poate fi utilă în faza de recepție a lucrărilor noi precum și la colectarea datelor referitoare la starea rețelelor în scopul planificării lucrărilor de intreținere și reabilitare a sistemului de canalizare.

Pe parcursul celor 3 zile, seminarul oferă participanţilor o perspectivă concretă asupra procedurilor de inspecţie, fiind prevazută atât abordarea teoretică cât și practică a problematicii.

Seminarul se adresează personalului responsabil de întreținerea și exploatarea sistemului de canalizare, celor care întocmesc proiecte de reabilitare sau înlocuire a tuburilor de canalizare, precum și personalului responsabil de gestionarea contractelor lucrărilor de investiții în infrastructura de canalizare.

Lectorul seminarului este domnul ing. Marcus Schwarzenberg, expert certificat în inspecția și reabilitarea sistemelor de canalizare, ocupând funcția de director al secției operative de inspecție a sistemului de canalizare din orașul München.