Proiectul nostru de suflet a ajuns, într-o frumoasă dimineață de martie, și în Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Constantin Pufan din Timișoara, un spațiu aparte pentru copii aparte. Aparte nu pentru că cei mai mulți dintre ei nu pot vorbi sau auzi, ci pentru că sensibilitatea lor este una deosebită, iar afinitatea pentru frumos, una evidentă!

Aquatim și-a deschis, de trei ani, porțile pentru acești copii extraordinari, ei devenind, realmente, prietenii noștri de suflet. Acum, odată lansat proiectul Amicii Apei, prietenia s-a redefinit în coordonate educaționale, la fel de sincer, la fel de sensibil.

Ora petrecută printre cei peste 30 de elevi de 11, 12, 13 sau 14 ani n-a fost cu nimic mai altfel, pentru că au avut răbdarea necesară să fie atenți și la prezentarea ce rula pe videoproiector și la dascălul lor numărul unu, Angela Mate, care le explica prin limbajul mimico-gestual tot ce au nevoie să știe: de unde vine apa, cine și cum o purifică pentru a fi bună de băut, atunci când dau drumul la robinetul de acasă, câtă trudă se depune pentru asta și cu câtă responsabilitate.

Consultând în paralel broșura special editată de Aquatim pentru acest proiect, copiii de la Pufan s-au implicat și în partea interactivă a lecției, punând întrebări sau povestind situații personale interesante. Spre exemplu, „la noi acasă, tata spală vasele și are foarte mare grijă la apa pe care o consumă“… Cu felicitările primite, la scenă deschisă, Cătălin și-a luat angajamentul ferm că nu se va mai spăla pe dinți cu apa pornită, neștiind până acum ce pagubă mare face. Elevii au primit și planșe speciale cu jocuri educative, tricouri cu sigla companiei și pelerine de ploaie, acestea din urmă constituindu-se, de departe, în atracția zilei!

Ora s-a încheiat cu multe poze, veselie și promisiunea fermă că nu e ultima oră pe tematica apei, ci doar un debut frumos al unei lungi colaborări. Școala specială, dar în cel mai frumos sens al cuvântului, a primit și o diplomă de Amicii Apei, pe care o va pune alături de celelalte distincții pe care copiii le-au câștigat și au câștigat destule!

„Ne bucurăm enorm pentru că ne-ați inclus în proiectul vostru! Copiii noștri sunt fericiți să se știe angrenați în cât mai multe activități, pentru că sunt activi, inteligenți și foarte curioși. Abia așteptăm să fim parte a viitoarelor proiecte marca Aquatim!“, a concluzionat profesorul Angela Mate.