În perioada 22-24 aprilie 2015, Kuala Lumpur va fi  gazda unui eveniment dedicat apei. Conferinţa Water Loss Asia îsi propune să conştientizeze problema pierderilor de apă şi a mediului, la cel mai înalt nivel, pentru a se putea lua cele mai urgente măsuri. Programele ştiinţifice şi tehnice se vor concentra pe găsirea soluţiilor care să echilibreze cererea tot mai mare de apă cu resursele care trebuie protejate, gestionarea apelor uzate, utilizarea celor mai noi tehnologii din domeniul apei, parteneriate inovatoare şi durabile privind finanţarea gestionării apei, protejarea ecosistemelor, etc.

În 24 aprilie se va desfășura un workshop care va dezbate problema pierderilor de apă din conducte. Evaluarea directă sau indirectă a stării conductelor, colectarea datelor legate de acestea ajută la stabilirea stării structurale şi hidraulice a activelor şi este necesară pentru a evita defecțiunile, pierderile de apă și alți factori care duc la creşterea cheltuielilor de întreţinere.

Obţinerea acestor date este, de obicei, foarte dificilă deoarece conductele sunt greu accesibile. Totuși, starea lor interioară poate fi determinată prin diferite metode tehnice. Workshopul de evaluare a stării conductelor va fi moderat de Stuart Hamilton, o figură binecunoscută în industria apei. Atelierul de lucru va fi unul interactiv, cu studii de caz şi discuţii despre problemele existente, metode de reparaţie sau înlocuire a conductelor, situaţiile cu care se confruntă managerii companiilor de apă, diferenţele dintre diferite tipuri de conducte, dispozitive şi soluţii tehnice, bugetul de investiţii etc. Mai multe informaţii și detalii despre programul manifestărilor se găsesc pe site-ul evenimnetului, www.watermalaysia.com.