Pentru Aquatim SA, implicarea într-un eveniment de marcă, devenit deja un brand al domeniului Calităţii – Săptămâna Calităţii Timişorene şi Timişene – este o datorie de mare onoare şi o experienţă intelectuală aşteptată cu interes!

În data de 11 noiembrie, în cadrul manifestărilor dedicate celei de-a XV-a ediţii, compania de apă şi canal a găzduit simpozionul “Calitatea serviciilor – mai mult decât tehnologie” , organizat în parteneriat cu filiala Timiş a Asociaţiei Generale a Inginerilor din România. Discuţiile au fost moderate de către directorul general al Aquatim, dr.ing. Ilie Vlaicu.

Pe agenda evenimentului s-au regăsit subiecte legate de serviciile prestate de Aquatim, cum ar fi calitatea apei destinată consumului sau siguranța alimentării cu apă, expuse de specialiști ai companiei de apă. La dezbateri au participat membri ai AGIR Timiș, cadre universitare, studenți, cercetători și reprezentanți ai instituțiilor publice.

Sloganul European al Săptămânii Calităţii este „Calitate – emoție –inspirație”, repere ce se regăsesc în activitatea companiei, pentru că apa este şi materie primă şi produs al activităţilor noastre, apa este şi rămâne sursă de inspiraţie artistică şi o prezenţă continuă în viaţa oamenilor.

Prezentările colegilor din Aquatim au fost la înălţime: Mihaela Anghel, Calitatea – trecut, prezent și viitor, Daniela Gheorghe şi George Buta, Noutăți aduse de revizia Directivei 98/83/CE privind calitatea apei destinate consumului uman, Ioan Dorel Mariș, Siguranța serviciilor de alimentare cu apă şi Cristina Borca, Apa – emoție – inspirație.

Președintele Asociației Generale a Inginerilor din România, filiala Timiș, Viorica Bălan, s-a arătat foarte bucuroasă de impactul simpozionului şi de parteneriatul cu noi : “Aquatim a fost alături de noi, de fiecare dată, la manifestările din Săptămâna Calității, o săptămână în care facem o campanie concentrată pe aspecte ţintite, precum şi o analiză a calității în toate domeniile. Implicarea administrației locale, a Primăriei, în organizarea Săptămânii Calității, este foarte importantă. Abordarea noastră este unică, AGIR fiind dedicat total cauzei nobile pentru care milităm, calitate în toate serviciile!”.

În egală măsură, Mihaela Anghel, angajată a Laboratorului de control al calităţii Aquatim, a făcut o analiză a domeniului şi a concluzionat că “nimic nu apare automat, nici calitatea. Cu trecerea timpului, se deprinde, se învaţă, apare prin muncă şi bunăvoinţă“.

Manifestările organizate în Timișoara, cu ocazia Săptămânii Calității, au cuprins numeroase simpozioane, mese rotunde și ateliere pe aspecte legate de calitate în domenii diverse, incluzând agricultura, alimentația, energiile regenerabile, găzduite de instituții de învățământ și administrative din oraş.