Societatea VITAL S.A. continuă investițiile în modernizarea infrastructurii și a serviciilor de alimentare cu apă a consumatorilor. În urma unei investiții de 12,6 milioane de lei fără TVA, au fost achiziționate, în vederea înlocuirii, aproximativ 36.000 de contoare de apă cu transmitere la distanță. Investiţia este inclusă în proiectul de extindere și modernizare a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare menajeră în mai multe localități din județul Maramureș.

Acțiunea de înlocuire a contoarelor tradiționale cu contoare cu citire la distanță, prin transmisie radio, a fost demarată printr-un proiect pilot în anul 2011. Acestea au fost montate în municipiul Baia Mare. Ulterior, procesul de modernizare a continuat în cadrul investițiilor de reabilitare a rețelelor de apă realizate de către Primăria Baia Mare. Prin proiectul POS Mediu „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Maramureș”, cofinanțat din Fondul de Coeziune, s-au montat contoare cu citire la distanță în toate zonele unde s-au realizat lucrări de reabilitare si extindere a rețelei de apă.

Noile contoare cu citire la distanță sunt o investiție avantajoasă atât pentru clienții noștri, cât și pentru societate. Contoarele echipate cu module radio permit transmiterea indexului contorului la distanță, astfel că nu mai este necesar accesul la contor. Ca urmare, facturarea se va realiza pe baza citirii lunare a contorului, eliminându-se facturarea pe baza consumului estimat și regularizarea la trei luni.

Montarea contoarelor se face etapizat, pe cheltuiala exclusivă a operatorului. Astfel, în luna ianuarie a început montarea contoarelor individuale la case în Baia Mare, în cartierul Valea Roșie și la instalațiile individuale pe strada Victor Babeș, Cartier Săsar.
Ca urmare a montării contoarelor cu citire la distanță se elimină obligativitatea operatorului de a consemna citirile contoarelor prin proces verbal. Utilizatorii care au cont pe site-ul societății www.vitalmm.ro pot să verifice în cadrul secțiunii „PLATA ONLINE” facturile și datele de consum.