Studiile privitoare la memoria apei, la conştiinţa ei, dezvoltate în ultimii ani şi făcute publice în cadrul conferinţelor de specialitate, nu mai sunt nici noutate, nici secret pentru cei preocupaţi de subiect. Percepute, iniţial, drept teorii la limita normalului versus paranormal, acum acestea şi-au demonstrat seriozitatea şi valabilitatea.
Celebrul cercetător japonez Masaru Emoto a descoperit, încă din anii 90, că prin îngheţarea apei se formează cristale diferite ca înfăţişare, în funcţie de informaţia la care a fost expusă apa înainte. Atenţie, informaţia poate consta în gânduri, cuvinte sau muzică!
Masaru Emoto a demonstrat că, în funcţie de calitatea sau conţinutul acestor informaţii, bune, rele, urâte sau frumoase, armonioase sau nu, apa reacţionează. Bine sau rău…
Nenumăratele experimente ale savantului japonez, pe apă îngheţată, după ce a “suportat” diverse stări, sentimente, bucăţi muzicale sau cuvinte, au condus la următoarele concluzii inedite:
– apa are memorie, este în stare să înmagazineze informaţie
– apa supusă la vibraţii negative (heavy metal sau muzică negativistă, antene de celular, radiaţii etc.) capătă însăşi o vibraţie negative, deci dăunătoare
– cuvintele negative sau simbolurile oculte (codul de bare 666) folosite pe sticlele de apă influenţează negativ apa
– dacă bem apa din căni cu cuvinte scrise pe ele ( „cafea”, “ceai” etc.) apa poate prelua din însuşirile informaţiilor scrise
– putem îmbunătăţi calitatea apei scriind pe un pahar ceva pozitiv si frumos
– experimentele lui Emoto dovedesc ceea ce nu mai constituie o noutate pentru nimeni, şi-anume că e foarte important să ştim ce apă bem. Apa din anumite râuri formează cristale foarte frumoase, în timp ce apa din alte râuri are cristale urâte sau neutre. Gangele are, într-adevăr, o apă puternică, este un râu sfânt pentru indieni, chiar dacă aceştia nu sunt specialişti în chimie…
– Emoto a admis că apa sfinţită de preoţi prin rugăciune are efect benefic
Putem face acasă experimentele lui Emoto!
Un experiment extraordinar, făcut de Emoto, presupune un pahar şi o hârtie cu numele unui remediu homeopat pentru prepararea în casă a…unui medicament homeopat! Pe etichetă se scrie numele medicamentului vizat, se lasă apa zece minute, apoi se agită paharul şi se bea. Japonezul a demonstrat efectele imediate, în diverse afecţiuni, fie că sunt migrene, cucuie sau vânătăi.
Şi mai simplu de atât şi chiar merită încercat: se pune orez fiert în două borcane curate diferite care se închid ermetic. Ideal este ca experimentul să fie făcut cu 6-10 borcane, pentru ca eşantionul să fie reprezentativ. Pe etichetele a jumătate din borcane se scriu afirmatii pozitive „dragoste, bucurie, binecuvântare” iar pe cealaltă jumătate sentimente opuse, „ură, tristeţe, ocult”. Emoto a demonstrat că primul care se va strica este orezul din borcanele cu etichete negative!
Concluzia e simplă: apa este …un bun fantastic, cu memorie, cu sentimente, de care, dacă avem raţiune, o să avem şi mare grijă!