Aşa cum ştiţi, Aquatim SA a decis, recent, să fie alături de oameni frumoşi şi sufletişti, în cadrul acţiunii numite Alerg pentru spitalul copiilor , eveniment umanitar organizat de Asociaţia 1LEU. Organizaţia neguvernamentală din Bucureşti a decis să se implice direct, concret, alert şi inedit într-o acţiune/ misiune nobilă, deloc uşoară, deloc imposibilă! Mai precis, în construirea primului centru medical independent de oncologie şi hematologie pediatrică din România. Iniţiatorii au socotit că e nevoie de…80.000.000 de lei. Descurajantă la prima vedere, suma poate fi, însă, strânsă foarte uşor, dacă vrei şi ştii să te organizezi eficient şi inteligent: fiecare român care trăiește în această țară ar trebui să doneze 1 leu o dată la 9 luni sau 4 lei în total! – în condiţiile în care orizontul de realizare este de trei ani.
Strângerea de fonduri nu se face oricum. Iniţiatorii au dat startul, încă din 2015, unor competiţii locale sportive şi distractive, în toate oraşele ţării, în care se aleargă, se dansează, se face sport, se îmbină exerciţiile cu socializarea şi cu buna dispoziţie, toate pentru atingerea acestui scop nobil: un spital pentru toţi copiii României, fără vreun ban de la statul român, ridicat exclusiv din donaţii şi sponsorizări oferite de persoane fizice şi juridice. Competiţiile sportive se organizează o data pe lună, în diverse locaţii.
Timişoara este în acest proiect, din iulie 2015, şi scrie rezultate frumoase, lună de lună. Izabela Drăgilă, voluntar organizator al competiţiilor sportive, este sufletul acţiunilor şi fericită să fie parte a proiectului. Ea este cea care strange, de la ediţie la ediţie, tot mai mulţi timişoreni, dornici să se implice într-un atât de nobil act umanitar. Din vara anului trecut şi până acum, Timişoara a reuşit să strângă peste 17.000 de lei!
Aquatim SA participă deja de două ediţii la eveniment, cu dozatoare de apă şi apă proaspătă de la staţiile noastre de tratare. Sâmbătă, 2 iulie, dis de dimineaţă, am fost alături de organizatori, la Pădurea Verde, oferindu-le participanţilor doze generoase de hidratare. Iniţiativa s-a bucurat, din nou, de aprecierea sportivilor, astfel că abia aşteptăm ediţia viitoare, din luna august! Suma strânsă la alergarea de iunie, la Timişoara, a fost de 1.496 de lei, iar cea colectată, sâmbătă, a fost de 1.664 lei. La nivel de ţară, până în acest moment, s-au strâns peste 500.000 de lei.
În acelaşi weekend s-a alergat în Bistrița, București, Cluj-Napoca, Constanța, Ploiești, Sibiu, Târgoviște și Timișoara.
Continuăm, cu aceeaşi responsabilitate şi deschidere, să fim alături de oameni care pot schimba vieţi! Ne reîntâlnim, aşadar, în august!