Din fericire pentru marii iubitori de grade Celsius în exces, lumea aceasta largă are locuri de petrecere a timpului liber inedite şi incitante. Apă cât cuprinde, adrenalină pe măsură, plictiseală zero, aşadar! Cât despre zonele de maxim agrement…sunt tot ce şi-ar putea dori un turist de la viaţă! SUA, Brazilia, Spania sau Italia sunt ţările vedete în domeniul mega toboganelor acvatice.
Cel mai cel, deţinătorul, de altfel, al titlului de cel mai înalt tobogan din lume este „Verrückt”, din Kansas City, SUA, termenul însemnând…nebun, în limba germană. Construcţia are peste 51 de metri înălţime şi o simplă privire îţi dă fiori. Este mai înalt decât Cascada Niagara sau decât Statuia Libertății! Coborârea, rezervată doar celor curajoşi peste limite, se face într-o barcă pneumatică pentru trei persoane. O primă etapă de coborâre este urmată de un urcuș pe o rampă, după care barca își reia cursul descendent…pentru și mai multă adrenalină. Experienţele sunt, după cum spun temerarii, incredibile, cu alunecări de-ţi taie respiraţia, la viteze de peste 100 de kilometri pe oră!

tobogan 2
Până la… nebunul din America, toboganul „Kilimanjaro” din parcul acvatic Aldéia das Águas Park Resort, situat în localitatea Barra do Piraí din Brazilia, a fost campionul senzaţiilor tari. În anul 2013, „Kilimanjaro” a câștigat titlul de cel mai mare tobogan acvatic din lume cu cădere liberă, confirmat de Guinness Book! Acesta are o înălțime de 49,9 metri, iar la coborâre se atinge viteza de 100 km/oră, cu o înclinație de 60 de grade!

tobogan 3
O altă regiune din Brazilia, Fortaleza, deţine un mega complex turistic acvatic şi unul dintre cele mai impresionante tobogane din lume: „Insano” este înalt de peste 40 de metri iar cei care se încumetă să se lanseze pe acest tobogan pot atinge viteza de 105 kilometri pe oră, parcurgând întregul traseu în circa 5 secunde.
Aqualandia Jesolo din Veneția oferă o adevărată aventură turiştilor cu toboganul „Captain Spacemaker” , înalt de 42 de metri. Coborârea are loc în bărci pneumatice de câte trei sau patru persoane și atinge o viteză de 100 kilometri pe oră. „Captain Spacemaker” a fost numit de televiziunea italiană toboganul VIP-urilor pentru că, în fiecare an, numeroase vedete din lumea televiziunii și spectacolului se bucură, din plin, de senzaţiile unice!

tobogan 4
Parcul de atracții acvatice Aqualandia din Benidorm, Spania, a inaugurat, în 2013, „VértiGo”, cel mai înalt tobogan-capsulă din lume, pe care se atinge viteza de 100 kilometri pe oră. „VertiGo” este format din două tobogane-capsulă, unul înalt de 33 de metri și unul de 28 metri. Primul este cel mai înalt tobogan din Europa și cel mai înalt tobogan-capsulă din lume. Doritorii ajung la tobogan printr-o capsulă transparentă care se închide. Sub picioarele lor se află o trapă care se deschide printr-un buton controlat de un salvamar și, din acel moment, începe alunecarea pe tobogan. Incitant, nu? Dacă v-am stârnit interesul, agenţiile de turism vă aşteaptă cu ofertele estivale, iar toboganele cu…trapele deschise! Ar putea fi experienţa vieţii, fără doar şi poate!