Ajunsă la ediţia cu numărul XVI, manifestarea dedicată lumii inginereşti din Timişoara şi Timiş, “Săptămâna Calităţii”, a reuşit să coaguleze, şi de această dată, numeroşi reprezentanţi din mediul universitar, companii de stat şi private, organizaţii, cu scopul onorant de a accentua importanţa pe care o reprezintă calitatea, în orice domeniu activitate.

Sub patronajul Asociaţiei Generale a Inginerilor din România, filiala Timiş – AGIR – Săptămâna Calităţii Timişorene şi Timişene s-a desfăşurat între 7 şi 11 noiembrie, în diverse puncte din oraş, în parteneriat cu administraţia locală şi judeţeană, dar şi cu diverse companii.

Aquatim a fost alături de eveniment, aşa cum a făcut-o şi la ediţiile anterioare, fiind o societate care se defineşte prin calitate, şi nu doar atunci când vorbim de apă. În 9 noiembrie, la sediul nostru, s-a desfăşurat o masă rotundă, cu tema “Calitate pentru rezultate”. În parteneriat cu Societatea pentru Protecţia Mediului, conferinţa i-a avut ca moderatori pe dr.ing. Ilie Vlaicu, director general Aquatim SA, dr.ing. Florica Manea, Universitatea Politehnica Timişoara, dr.ing. Petru Negrea, Universitatea Politehnica Timişoara, dr.ing. Marius Gheju, Universitatea Politehnica Timişoara, ing. Loredana Leordean, purtător de cuvânt Aquatim SA.

Temele discutate au vizat, după cum urmează, importanţa profesorului Vasile Cocheci, un adevărat promotor al conceptului de protecţia calităţii apelor, respectiv protecţia mediului, în învăţământul superior timişorean, integrarea proceselor electrochimice în tratarea apei şi controlul procesului de tratare, utilizarea energiei solare în procesul de epurare al apei, tratarea apelor cu fier metalic – o tehnologie pierdută şi regăsită, apa şi tehnologiile inovative – proiecte de cercetare şi dezvoltare la Aquatim.

Directorul general al companiei, Ilie Vlaicu, a deschis lucrările conferinţei, insistând pe importanţa pe care o are calitatea în activitatea Aquatim, pe eforturile care se fac pentru asigurarea ei şi pe contribuţia celor care conferă clienţilor servicii la standarde profesioniste.

Săptămâna calităţii va mai cuprinde întâlniri şi conferinţe, pe tematica transportului durabil, asigurarea calităţii în educaţie şi promovarea calităţii mediului, calitate şi progres tehnologic sau calitate şi securitate alimentară.