De ani buni, compania regională de apă şi canalizare Aquatim SA este partener serios în activităţi organizate de instituţii de învăţământ sau agenţii ce au în activitate oferirea de soluţii pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă, pentru că suntem implicaţi, profesionist, în viaţa socială a oraşului şi judeţului.

Primăvara este una dintre cele mai active perioade şi pentru Aquatim, astfel că aceasta debutează, an de an, cu participarea la evenimentul Zilele Carierei, organizat de Universitatea Politehnica Timişoara. În 2017, UPT şi-a deschis porţile, în perioada 29-30 martie, pentru a zecea ediţie a acestei acţiuni importante, manifestare destinată studenţilor, masteranzilor şi absolvenţilor, dar şi companiilor, instituţiilor de profil interesate să ofere oportunităţi de carieră pentru tineri. Aquatim a participat, alături de peste 60 de companii naţionale şi internaţionale, şi a expus, în standul propriu, oferte de carieră pentru studenţi, masteranzi şi absolvenţi. Firmele prezente au venit, la rândul lor, cu oferte de proiecte de diplomă, oferte de practică, oferte de locuri de muncă precum şi alte posibilităţi de colaborare.

Zilele Carierei au, de câţiva ani, în desfăşurător şi momentul numit De vorbă cu specialiştii. În cadrul acestei secțiuni, Universitatea Politehnica aduce în rândul studenților, reprezentanți ai companiilor de profil, din zona de vest, pentru a prezenta studenților, absolvenților sau oricui este interesat, ce presupune să fii angajat pe un anumit post într-o anumită companie. În cadrul acestui eveniment, au loc scurte prezentări ale joburilor respective, urmate de discuții libere cu specialiști din companii. Aquatim a participat cu o scurtă discuţie, purtată cu studenţii, pe tema unui nou proiect educaţional.

La începutul lunii aprilie, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș a organizat, la rându-i, bursa locurilor de muncă, eveniment la care am fost, din nou, prezenţi, cu stand, specialişti şi oferte de muncă. Au participat 80 de angajatori care au oferit peste 1.300 de locuri de muncă. Cele mai multe dintre acestea au fost pentru persoanele cu studii medii, peste 1.000, în timp ce pentru cei cu studii superioare numărul joburilor a fost mai mic, de aproximativ 100.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă are, de câțiva ani, un parteneriat cu Aquatim, astfel că am participat la toate ediţiile târgurilor de forţă de muncă.