Sala de sport a Școlii Generale nr. 18 din Sibiu a găzduit, la sfârșitul lunii martie, o acțiune cu un rezultat mai puțin obișnuit, putem spune, chiar o premieră în România, în ceea ce privește activitățile educaționale derulate de companiile de apă.

Elevii a cinci clase din ciclul primar au realizat cea mai mare pictura dedicată lichidului vital – apa. Acțiunea s-a dorit a fi un omagiu adus Zilei Mondiale a Apei, marcată în întreaga lume pe 22 martie, înscriindu-se în calendarul de evenimente al Societății Apă Canal, Sibiu în cadrul proiectului educațional Prietenii apei.

Lucrarea are 120 de metri lungime, la ea lucrând, simultan, 160 de elevi cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani. Cei mici au încercat să transpună, prin culoare, viziunea pe care o au asupra apei, a rolului pe care această resursă naturală îl joacă în viața de zi cu zi. Perspectiva crizei de apă, poluarea și risipa au fost condamnate de către cei mici, care, prin culori sumbre, și-au exprimat temerile că, în viitor, omenirea ar putea avea de suferit din cauza comportamentelor abuzive la adresa apei.

Pentru efortul depus, toți elevii au fost răsplătiți cu medalii și diplome de Prieten al apei. Cei mai talentați artiști au primit jocuri educaționale.

Impozanta lucrare va fi expusă, pe segmente, la sediul Apă Canal Sibiu, cât și pe holurile Școlii Generale nr. 18, astfel încât să poată fi admirată de cât mai mulți elevi și angajați ai societății.

Prietenii apei este cel mai amplu proiect educațional derulat de un operator român din domeniul serviciilor de alimentare cu apă și canalizare. Compania de apă din Sibiu și partenerii lor, Wilo România, au început acest program în anul 2008, cu dorința de a sădi, în rândul tinerei generații, respectul pentru resursele de apă și convingerea că rezultalele acestui demers nu vor întârzia să se arate. De atunci și până în prezent, Apă Canal Sibiu și Wilo au organizat numeroase vizite la uzinele de apă și stațiile de epurare și concursuri de desen, poezie, compuneri etc. Judecând după numărul mare de copii care „iau cu asalt” punctele de lucru ale companiei de apă în zilele porților deschise, după entuziasmul cu care cei mici se alătură diverselor acțiuni și ceea ce exprimă în lucrările realizate, putem spune că demersul este unul reușit și menit să continue în același fel.