Societatea noastră are, de ani buni, o politică importantă în domeniul responsabilităţii sociale, de încurajare a partenerilor din zone sensibile, educaţionale sau de alt gen, de la elevi, studenţi sau şomeri, cu scopul de a fi un partener serios şi de perspectivă.

Ca atare, Aquatim participă, ediţie de ediţie, la târguri de profil din Timişoara, organizate de instituţii sau universităţi, cu oferte de practică în companie sau angajare.

În 20 octombrie, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiş a organizat, la Casa Tineretului, o nouă ediţie a Bursei Forţei de Muncă, acţiune la care au fost prezente peste 30 de instituţii şi companii, cu oferte interesante de joburi, în diverse domenii, pentru toate categoriile, de la proaspăt absolvenţi, până la şomeri. Aquatim a fost alături de cei interesaţi, de data aceasta cu ofertă de posturi pentru studii medii. Standul nostru a fost vizitat de numeroşi vizitatori, dornici să afle, concret, detalii despre activitatea companiei şi despre posibilităţile de colaborare existente.

În ceea ce priveşte domeniul educaţional de vârf, spre finele lunii octombrie, Aquatim a fost în prima linie, la Târgul Zilele Carierei în Universitatea Politehnica Timişoara. Universitatea Politehnica Timişoara a organizat, în perioada 25-26 octombrie, a XI-a ediţie a prestigiosului eveniment, manifestare destinată studenţilor, masteranzilor şi absolvenţilor, dar şi companiilor, instituţiilor de profil interesate să ofere oportunităţi de carieră pentru tineri.

În cele două zile, la etajul I de la Restaurantul Universitar Politehnica, peste 60 de companii naţionale şi internaţionale au expus, la standurile proprii, oferte de carieră pentru studenţi şi absolvenţi (oferte de practică, oferte de locuri de muncă precum şi alte posibilităţi de colaborare).

Afluxul de vizitatori a fost mare, aşa cum se întâmplă la fiecare ediţie, organizarea fiind impecabilă şi impresiile mai mult decât pozitive. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc în prima zi de târg şi a fost girată de către reprezentanții companiilor, oficialități locale și județene, conducerea Universității Politehnica, conducerile facultăților și departamentelor, reprezentanții studenților, cadre didactice și studenți interesați și reprezentanţii mass-media. A urmat turul oficial al standurilor şi startul propriu-zis al târgului. Prezentările companiilor (de produse, tehnologii, programe, workshop-uri) au captat, la rându-le, atenţia studenţilor şi absolvenţilor prezenţi, iar ediţia cu numărul XI a fost, din nou, una norocoasă: s-au strâns sute de CV-uri, s-au antamat sesiuni de practică şi chiar angajări în companiile prezente.

Implicarea Aquatim în astfel de acţiuni va continua, ori de câte ori ni se va cere susţinerea.