Oraşul Hennef din Germania a găzduit, la mijlocul lunii noiembrie, întâlnirea Comisiei Tehnice a Asociaţiei Europene a Apei, alcătuită din reprezentanţi ai companiilor de apă şi canal, respectiv specialişti în domeniul tehnic, infrastructură, mediu, schimbări climatice, de pe întreg Bătrânul Continent.

Aquatim SA a fost reprezentată de inginer Florin Arimia, şef Unitate de Implementare POIM, cel care ne-a făcut o surpriză extraordinară şi, în egală măsură, mândri de o asemenea reuşită: colegul nostru a fost cooptat în galeria selectă a moderatorilor viitoarei Trilaterale Europa-SUA-Japonia, din mai 2018!

În fapt, şedinţa Comisiei Tehnice de la Hennef a vizat stabilirea programului întâlnirii majore din primăvara anului viitor, ce va avea loc în cadrul IFAT Munchen, şi care va acoperi, concret, tematici extrem de actuale ale omenirii, în spectrul provocărilor mediului înconjurător, dar şi ale celor care au drept fişă a postului gestionarea şi rezolvarea unor încercări noi, ce constituie frecvent, în contextul actual, premiere neplăcute.

La Trilaterala Europa-SUA-Japonia, girată de Asociaţia Europeană a Apei, Asociaţia Americană a Apei respectiv Asociaţia Apei din Japonia, vor sosi specialişti din lumea întreagă, care vor dezbate, în cadrul celor şase sesiuni de lucrări, tematici incitante. Schimbul de experienţă va fi unul extraordinar, dată fiind participarea unor nume grele din instituţii pe măsură: Comisia de Utilităţi Publice din San Francisco, Biroul Tehnic al Guvernului Metropolitan Tokyo, Institutul German de Cercetări Socio-Ecologice, Institutul Naţional de Infrastructură şi Management al Japoniei.

Reprezentantul Aquatim, ing. Florin Arimia, va modera sesiunea cu tema “Studii de caz în domeniul infrastruturii de apă şi apă uzată, abordări naţionale şi locale”, în cadrul căreia participarea va fi, de asemenea, de înaltă clasă.

Opţiunea Comisiei Tehnice a Asociaţiei Europene a Apei pentru Florin Arimia ne face mândri şi responsabili, în contextul IFAT 2018, dar nu numai. Specialiştii Aquatim sunt o realitate.

Felicitări, Florin!