În raportul companiei de apă către Primăria Timișoara, publicat și pe site-ul Aquatim sunt prezentate punctele cheie ale activității societății, în capitala județului, în anul 2017, în cifre și realizări semnificative.

Apa Timișoarei provine din două surse: circa 25% din foraje, situate în partea de est, sud-est și vest a orașului, și circa 75% din râul Bega. Volumul de apă facturat a fost de 18,5 milioane de metri cubi (la data de 30.11.2017). Timișorenii au consumat, în medie, 111 de litri de apă zilnic, pentru uz casnic.

În ce privește canalizarea, echipele de mentenanță au curățat, în anul 2017, 78 km de conducte de canalizare și peste 6.000 de receptori stradali de colectare a apei meteorice. Investițiile realizate de Aquatim din surse proprii, anul trecut, au fost de 3,6 milioane lei. Societatea a investit din fonduri proprii, în Timișoara, peste 3 milioane de lei, pentru modernizarea rețelelor de apă și canalizare și mai mult de 500 de mii de lei pentru reparații.

Lucrările realizate la rețelele apă cuprind lucrări executate în regie proprie, cum ar fi reamplasarea căminelor de branșament și de racord pe domeniul public, și lucrari contractate cu firme specializate de construcții, pe străzile Grigore Alexandrescu (1,3 km), Spl. Nicolae Titulescu (1,9 km), un tronson cuprins între străzile Anton Bacalbașa și Ovidiu Cotruș (200m), în proiect fiind și extinderea rețelei pe str. Vasile Georgevici, Ovidiu Cotruș și Calea Șagului.

Lucrările la sistemul de canalizare au acoperit circa 1,4 km și au însumat 1,8 milioane de lei. Au fost reabilitate canalele și racordurile de pe străzile Salciei, Aleea Cascadei, Johann Sebastian Bach și Martir Remus Tăsală.