De mai bine de zece ani, la început de toamnă, în Timișoara se întâmplă… Bega Bulevard, festivalul ce aduce animație, distracție și public de toate vârstele pe malurile canalului care traversează orașul. Pentru două-trei zile, malurile Begăi din zona centrală a orașului, de altfel un loc popular pentru plimbările de weekend, atrag o mulțime de curioși și amatori de muzică, artă, divertisment și ateliere, pentru toate vârstele.

Organizatorul Bega Bulevard, primăria Timișoara, a pregătit noutăți, și nu puține, la a 11-a ediție a festivalului, ce a avut loc weekendul acesta (7-9 septembrie) pe malurile Begăi, între Podul Mihai Viteazul şi Podul Maria.

După deschiderea oficială, Bega a acaparat imediat atenția publicului, în scenă intrând vaporașele! La parada ambarcaţiunilor au participat vaporașele societății de transport public, Administrației Bazinale a Apelor Banat, ale mai multor cluburi sportive, formațiunii Salvo și organizației ISU Banat, dar și nelipsita corabie a piraților.

Tot Bega a fost scena surprizei, și totodată a atracției principale din a doua seară a festivalului, spectacolul de proiecții 3D pe apă, un show inedit de lumină și culoare, care a repovestit, mai altfel, povestea premierelor înregistrate de Timişoara de-a lungul timpului și a simbolurilor orașului.

De multă acțiune au avut parte apele canalului și în ultima zi, duminică, când a avut loc binecunoscuta cursă a rățuștelor. Aproximativ 3.000 de rățuste din plastic s-au întrecut pe apă, încurajate puternic de susținătorii de pe mal. Cursa rățuștelor, sponsorizată de Rotaract Timișoara, este mai mult decât un eveniment simpatic și cu priză la public, fondurile strânse din vânzarea biletelor „de rățușcă” fiind folosite în scopuri caritabile, în principal pentru copii .

Pe malurile apei, la Bega Bulevard au cântat și încântat auditoriul Taxi, Mandinga, Alexandra Ungureanu, Jo, Cover Up, Peregrinii, Nadayana, ori DJ K-lu şi Sean Norvis.

Foto: Sorina Neaga