A fost odată un film inedit, numit Omul Foarfecă. A făcut Johnny Depp, și aici, un rol de zile mari! Personajul curios, pe nume Edward, este, în film, creația unui inventator care din nefericire moare înainte să-i finalizeze mâinile, lăsându-l cu foarfece în loc de palme. Edward muncește cât e ziua de lungă și o face, evident, exemplar, căci îl ajută “ustensilele” proprii, personale și originale.

A fost odată un coleg tonic, numit Sorin Dumuslăuan. De 29 de ani, a făcut și va mai face încă mult timp…primăvară în și printre noi! Tot într-o misiune/pasiune de zile mari! Putem să-i spunem, într-o metaforă aparte, Omul Foarfecă al Aquatim!

“Bună, Sorine! Cum e să muncești toată ziua cu Măria Sa, Natura?”, așa începe discuția cu Șeful Formației Întreținere Spații Verzi din Aquatim, cel care gestionează zilnic 10 locații din oraș, în dimensiune totală de…45 de hectare!

Oau!, zic eu/confirmă el.

Sosit în firma care i-a devenit casă și familie, cu 2 în față evident – 1 este reprezentat indubitabil de soție și de cei doi băieți minunați, de 28 respectiv 14 ani – la 1 noiembrie 1990, ca fochist la centrala termică de la Uzina 2-4, Sorin a simțit că a călcat cu dreptul în calea-i profesională.

“Îmi amintesc și acum că, fiind 1 noiembrie, toată lumea era ocupată cu coronițe, ziua având o semnificație aparte. Eu eram la instructajul specific de angajare și am fost anunțat că se scurtează procedurile. Mi-am zis că e de bine, prima mea zi de muncă a fost foarte rapidă! Am recuperat de atunci, cu vârf și îndesat, dar cu o imensă bucurie!”, povestește nostalgic Sorin, acest, așa cum îi place să glumească, Alain Delon al Aquatim.

Absolvent al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Bogdan Vodă Cluj Napoca, Sorin și-a dat lucrarea de licență în “Piața Muncii în România, instituții, politici și evoluții”, tematică ce-l reprezintă, așa cum știe că managementul e viața lui.

„Am studiat tot timpul pulsul economiei în contextul vieții de zi cu zi. Cel mai bine mă reprezintă managementul, îmi place să mă autodepășesc, să fac mai bine, da, e adevărat, să mă și remarc, dar prin fapte, nu prin vorbe! Sunt taur în horoscop, simt asta în tot ce fac!”, declară convins Omul Foarfecă al Aquatim.

Sorin a terminat și Școala Silvică, specialitatea Horticultură și Peisagistică, astfel că misiunea lui actuală este în perfectă concordanță cu tot ceea ce știe, cu tot ce-a învățat și asimilat din punct de vedere educațional.

Munca lui, din 2013, de când este șef peste spațiile verzi din companie, este una solicitantă și palpitantă. Schimbările climatice atât de amenințătoare se simt în tot, în gazon, gard viu, flori, pomi, muguri și arbuști. Plantele suferă în mod acut, apar boli noi, etapele firești de evoluție se amestecă haotic, dar experiența își spune cuvântul cu brio.

“Încerc să fac verde și frumos, întotdeauna! Plantele suferă precum oamenii, ieșim din iarnă direct în vară, nu e ușor de suportat pentru noi, nu le e ușor nici lor. Cu tot ceea știu, cu tot ce-am învățat în anii ăștia…de la natură, am reușit să păstrez verdele și frumosul, în toate circumstanțele. E o satisfacție enormă! E o muncă extraordinară, care presupune oameni foarte bine pregătiți, echipă pasionată și unită, iubitoare de peisagistică. Pot să afirm cât se poate de serios că am reușit sută la sută să formez oameni profesioniști!”, ne mai spune Sorin.

Este recunoscător managementului pentru încrederea pe care o simte zi de zi, se mândrește cu meticulozitatea și atenția pe care le investește în meseria care îl împlinește, e, categoric, un om fericit. Să vezi, de-o viață pentru încă una, cum totul prinde…normal, viață, sub mâna ta, e minunat.

Un om veșnic activ, implicat în viața socială pentru că nu poate sta locului, colegul nostru este, de zece ani, vicepreședintele Consiliului Consultativ de Cartier Fabric, unde răspunde de Comisia de Mediu. Sorin are și-o Diplomă de Excelență cu care se mândrește. A primit-o din partea Consiliului Local Timișoara pentru implicarea în viața cotidiană a orașului!

 

“Cel mai important lucru este să-ți placă ceea ce faci. Dacă e așa, cu siguranță tot ce iese din mâinile tale dă rezultate pozitive. Sun fericit aici, mă văd ieșind la pensie din Aquatim. E a doua casă pentru mine. Mulțumesc pentru tot! Mulțumesc pentru încrederea acordată! Aquatim e sufletul meu! Punct!”, declară hotărât Sorin Dumuslăuan.

Pentru că a făcut toată viața sport, de la fotbal, tenis de masă, respectiv forță la sala cu pricina, sportul a decis să-i acorde o scurtă pauză de efort, pesemne că din rațiuni care țin de o zonă pe care frecvent o neglijăm. Se numește sănătate, dar ne amintim rar de ea…

Sorin va trece printr-o intervenție chirurgicală în câteva zile, evident un fleac pentru un bărbat ca el, dar musai să facem o urare în cor, tare și apăsată: “Măi, Alain Delon drag, capul sus, privirea înainte, moralul pân la cer! Suntem cu tine, întotdeauna!”.