Raluca, Andrei, Teodora, Sara, Patricia, Damian, Patrisia, Alexandra, Anastasia, Alicia și două Andree minunate compun o echipă frumoasă de voluntari, care impresionează și emoționează din start. Ulterior, amprenta lor devine definitivă. O amprentă sinceră, fără formalisme, directă, pură, adolescentină, dar în cel mai asumat mod cu putință. Putem greși flagrant considerându-i niște copii, pentru că maturitatea cu care-și exprimă opiniile își cere acut drepturi de adult!

Liceenii din clasa a X-a SN 2 de la Colegiul Național Bănățean sunt, la unison, luminoși, deștepți și implicați. Cum nimic nu e întâmplător, nici întâlnirea noastră nu s-a produs fără niște legături ascunse de prin universul ăsta mare și mistic.

Sunt sigură că o influență sensibilă în toată această poveste frumoasă de primăvară a avut-o și diriginta acestor copii, profesoara de limba și literatura română, Florina Grecu, o purtătoare selectă de pălăriuță roșie și suflet albastru, adică pur și vibrant! Noi știm că un dascăl bun influențează destine și modelează suflete pe măsura interiorului propriu, acum doar ni s-a reconfirmat. Florina Grecu i-a învățat să fie buni, empatici și iubitori de tot ceea ce merită iubit, ei au asimilat “lecția” natural, pentru că binele chiar este multiplicabil! Diriga i-a dus în locuri care stârnesc emoții puternice, în cadrul unor voluntariate emoționante, numite Fapte bune, sâmbăta! – au gătit pentru 80 de persoane fără adăpost, respectiv au asigurat curățenia unor căței dintr-un centru special pentru animale abandonate – deși nu doar sâmbetele au fost dedicate altora.

Noi, prin Aquapic, i-am cunoscut în cadrul acțiunii Săptămâna Altfel, când ne-au oferit un sprijin major, în cele mai grele zile, prin gestionarea celor peste 1000 de copii, mici sau mari, cărora le-am deschis porțile pentru a învăța noțiuni legate de apă. Voluntarii dintr-a zecea SN2 au fost la înălțime, au prins rapid ideile, traseele, jocurile și s-au adaptat copiilor imediat. Fără ei, în cea mai serioasă exprimare posibilă, nu ne-am fi descurcat!

Luni, într-un 13 mai norocos, i-am vizitat la școală, chiar în ora de diriginție, pentru a le mulțumi pentru implicare și pentru a le oferi câteva promoționale simbolice. Programată initial preț de câteva minute, întâlnirea noastră a ținut…până s-a sunat, căci timpul cu ei și cu diriginta lor extraordinară  a fost precum în teoria lui Einstein: atunci când îți place ceea ce vezi (și auzi), tempus fugit!

L-am felicitat și noi pe Andrei Cîrcu pentru proaspăt anunțata mențiune la Olimpiada de Lingvistică, etapa națională, și-am depănat amintiri despre zilele petrecute la Aquapic.

Dincolo de pozele aferente, cu tricourile branduite, și de îmbrățișările sincere, am vorbit despre multe, despre voluntariate, despre sensibilitate, despre prezent și perspective, despre ei, ca oameni, elevi, echipă, școală, despre…ea (diriginta Florina Grecu) și…a fost cu noduri în gât, de emoție. Acum, nu că n-am ști că bunătatea încă nu are cum să fie amenințată în viitorii noștri adulți, dar atunci când o vezi atât de aproape și atât de pură e mișcătoare.

Comunicarea între ei și diriginta lor fragilă (doar în aparență), ce-și poartă cu un farmec aparte pălăriuța roșie, este una de…Liceenii, în varianta romantică.

Am primit acceptul să vă prezint o mostră de iubire, chiar dacă în calcul este o solicitare de amânare de test, în fine,  mai contează? compromisul a fost realizat!

“Doamna dirigintă, o dorință avem/Testul de-ați putea pe joi a-l amâna/Nu vrem să vă supărăm/Nici să vă tot deranjăm/Dar dorința noastră crește/Și clasa noastră vă iubește!”

Răspunsul a venit, firește, tot în versuri: “Dragii mei copii frumoși/Văd că sunteți drăgăstoși/Când de test vreți să scăpați/Încercați să m-alintați!/Cu vorbe dulci mă cumpărați!/De poezia epică nu scăpați/Miercuri voi test o să dați!/Și de nu învățați…Note mici voi o să luați! P.S. miercurea viitoare, inimioară…”.

E de no comment, așa-i?

Parteneriatul dintre Aquapic și Colegiul Național Bănățean, prin această senzațională a X-a SN2, ne-a făcut fericiți. Fericiți pentru că am descoperit niște tineri buni și serioși, fericiți pentru că am obținut promisiunea fermă de “va urma”, atunci când îi vom solicita din nou.

Mulțumim din tot sufletul pentru…ceea ce sunteți, Florina Grecu, dragi copii!