În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții Apaprod Deva au anunțat zonele în care vor începe lucrări la rețelele de apă și canalizare. Acestea se vor desfășura în Peștișu Mare (Hunedoara), culoarul Mureș și Mesteacăn – Brad. Ele sunt cuprinse într-un proiect pe fonduri europene, însă acesta se află la Ministerul Fondurilor Europene.

„Dacă proiectul pe un anumit oraș este foarte bine întocmit, operatorul poate începe lucrările pe banii săi, urmând ca apoi Ministerul Fondurilor Europene să restituie banii. Vom începe foarte urgent lucrările la Peștișu Mare (Hunedoara), culoarul Mureș și Mesteacăn – Brad”, a declarat Costel Avram, reprezentantul Consiliului Județean în AGA de la Apaprod Deva. Lucrările vor începe cu localitatea Peștișu Mare.

„Vom face caietul de sarcini și vom scoate lucrarea la licitație cât mai curând”, a explicat Victor Arion, directorul general al Apaprod Deva.

Lucrările fac parte dintr-un proiect pe fonduri europene care se derulează în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 şi beneficiază de finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune (85 la sută), Guvernul României prin bugetul de stat (14 la sută) şi autorităţile locale beneficiare ale proiectului, membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare Aqua Prest Hunedoara (1 la sută).

„Acest proiect va trebui să fie finalizat în anul 2023. În toamnă vom ști exact care este suma alocată de Ministerul Fondurilor Europene proiectului nostru. Acesta va acoperi toată aria în care operează Apaprod Deva, rezolvând astfel toate problemele legate de rețelele de apă și canalizare din toate localitățile. Master – planul a generat un proiect cu fonduri europene care se referă mai mult la zona rurală a judeţului, ce nu a fost eligibilă până acum. Vom vedea în final cât va fi valoarea totală pe care o să o primim. Este un proiect cu condiţii specifice, legat de cui se adresează. Este vorba de localităţi cu mai mult de 2.000 de cetăţeni“, a explicat Victor Arion.

Foto: https://cetateadeva.ro/gallery/