Sâmbătă, 19 octombrie, Primăria Municipiului Timișoara a organizat, în Piața Unirii, cea de-a VI-a ediție a Zilei Serviciilor Publice, eveniment ce atrage, în fiecare toamnă, timișoreni, turiști străini, copii și adulți deopotrivă. Faptul că, termic, această sâmbătă de octombrie a fost extraordinară a constituit un factor în plus pentru ca perimetrul de desfășurare din centrul Timișoarei să fie plin.

Așadar, în Piața Unirii, peste 20 de instituții din Timișoara s-au prezentat cetățenilor cu standuri, utilaje, prezentări și demonstrații. La manifestare au participat oficialități ale orașului, dar și invitați din Germania, colaboratori importanți ai companiei Aquatim, de ani de zile.

Ziua Serviciilor Publice a oferit vizitatorilor numeroase activități desfășurate la standurile instituțiilor participante, demonstrații, materiale promoționale dar și momente artistice inedited, susținute de către Vanotek feat Lori, Val Band, Teatrul Merlin, compania Phantasia și Eva Labadi, Fanfara Big Band, Palatul Copiilor și Mini-Mini Reflex.

Aquatim a asigurat o deschidere festivă atractivă, în prezența directorului Direcției Tehnice a Primăriei Munchen, Peter Koestner, la inițiativa căruia Ziua serviciilor publice se organizează și în Timișoara. Au fost prezenți directorul general al Aquatim SA, prof. univ. dr. Ilie Vlaicu și viceprimarul Timișoarei, Imre Farkaș.

Standul Aquatim a fost situat, deja traditional, în faţa liceului Lenau, iar timișorenii au venit cu mare interes pentru a afla noutăţi despre companie şi proiectele în desfăşurare, dar și pentru a sta de vorbă cu reprezentanţii Aquatim. Atracția principală: experimentelor mult aşteptate, an de an, în gura de canal, cu robotul special Gulliver! Robotul destinat inspecţiei video a canalizării poate fi comandat de la distanţă şi transmite în timp real, în sistem de televiziune cu circuit închis, imagini şi date din tronsonul de canalizare inspectat.

La standul Aquatim a fost prezentă şi delegaţia germană, condusă de Peter Kosner, din care fac parte numeroase personalităţi din domeniul administrativ şi al serviciilor publice sosită special la Timişoara pentru acest eveniment.

Surpriza pentru vizitorii noștri, în acest an, a reprezentat-o mascota Aquatim, alias un tânăr domn (fiul unui coleg din companie), îmbrăcat în salopetă ca la carte. El a oferit o mini demonstrație a modului în care se gestionează Gulliver, a făcut poze cu doritorii și a întreținut atmosfera din jurul standului nostru.

Categoric, după cum ne-au spus numeroși timișoreni, opriți la standul nostru în toată perioada de desfășurare a evenimentului, Ziua Serviciilor Publice a fost, și în 2019, un succes. Pe care, evident, îl dorim reeditat și la anul. Vă mulțumim pentru interes și implicare!