Încăperea dispeceratului central al Aquatim e o… uzină vie, gestionată magistral de către oamenii cu cei mai tari nervi din companie! Răspund întruna la telefoane, potolesc spirite încinse, trimit echipe de intervenție, preiau date dinspre uzinele noastre, supraveghează presiunea pe toată Timișoara. E o muncă gen Wall Street, o fugă perpetuă pentru nevoile clienților, cu un consum major de energie, în cel mai alert ritm posibil. E o muncă ce nu ține cont de sărbători, de Crăciun sau de Revelion, dacă tot suntem în perioada lor, însă, cert, e un domeniu ce-ți aduce satisfacții.

Cel puțin, așa consideră, cu tărie, Marius Hidiș, dispecer Aquatim de 18 ani. Timpul scurs în compania regională de apă și canal, în această ecuație vivace, nu l-a obosit, dimpotrivă l-a întărit și învățat să iubească viața, așa, pe repede înainte.

“E o muncă extraordinară! Da, pare stresantă, cu atâtea telefoane în jur, dar totul depinde de modul în care îți așterni. Eu am învățat să fiu calm, de fapt viața m-a învățat să fiu calm. La 37 de ani…m-a semnalizat inima s-o iau mai ușurel…De atunci, indiferent de oamenii cu care stau de vorbă, că sunt supărați, unii chiar agresivi, sau că am parte de tonuri plăcute, eu caut soluția unui limbaj decent și diplomat. Cu vorba bună se rezolvă foarte multe!”, ne povestește, într-adevăr, cu o față senină, Marius, în sunetul telefoanelor ce curg în birou.

Munca în ture, 12 cu 24 sau 12 cu 48, nu i se pare grea, dimpotrivă obișnuința acestor “rotații” profesionale îi dă varianta unor alte diverse munci, acasă.

Marius Hidiș lucrează de la 14 ani, când mergea la câmp, cu familia, înțelegând de atunci că totul se obține cu și prin efort. Ideea e să-l faci plăcut, să ți-l apropii.

„Îmi place enorm ceea ce fac, asta e ideea! Sunt în Familia Aquatim și sunt mândru de asta! Am petrecut foarte multe zile de sărbătoare, aici, Revelioane și alte sărbători, fără să am, vreodată, sentimentul că sunt trist sau supărat. Asta e munca mea și-o fac, întotdeauna, cu plăcere!”, continuă Marius povestea vieții lui de dispecer cu state vechi.

Familia lui de acasă e fericită când el e fericit, astfel că are parte de armonie, chiar și atunci când lipsește de la anumite zile importante, pentru că e în tura de serviciu.

Viața, în opinia lui Marius Hidiș, e frumoasă dacă înveți niște…termeni și-i și aplici: maleabil, tolerant, calm, senin. Bine, pentru un săgetător ca el, e chiar foarte ușor să-ți stabilești existența profesională și personală în astfel de repere pozitive.

„Soacră-mea e tot săgetător și ne înțelegem perfect! Suntem maleabili amândoi!” , mai spune, zâmbind, omul cu telefonul la ureche.

Colaborarea cu departamentele Aquatim este, pentru Marius, din nou, o constantă fericită. Din perspectiva Biroului de Comunicare, fără nici cea mai mică rezervă, confirmăm! Parteneriatul nostru, în ceea ce privește transmiterea informațiilor zilnice privitoare la închideri de străzi sau lucrări la rețele de apă, este unul bun și profesionist.

În acest Crăciun, Marius va fi acasă, alături de familie și prieteni. Poate va încinge și o sârbă din Banat, preferata lui în materie muzicală. Va întâmpina fericit sărbătorile, căci îi plac.

„Vreau să le transmit clienților o urare din suflet: să stea liniștiți, Aquatim își face datoria! Să petreacă un Crăciun luminos, să intre în Noul An cu bucurie, bună înțelegere și împlinire!”,  transmite dispecerul Marius Hidiș.

La rândul nostru, multiplicăm urarea, întru tot ce-i mai sincer și frumos, pentru voi, dragi clienți și cititori ai rubricii noastre, respectiv ai publicației noastre! Să vă fie bine!