4 decembrie este, începând de anul acesta, „Ziua Mondială a Pierderilor de Apă”, iar conceptul și inițiativa aparțin grupului de specialiști pe problematica pierderilor din cadrul Asociației Internaționale a Apei. Ziua de astăzi este așadar, dedicată, cel puțin pentru specialiștii din domeniu, atragerii atenției asupra nevoii de a reduce pierderile de apă, prin transmiterea celor mai bune practici și a noutăților tehnice.

Nu în ultimul rând, este și o ocazie potrivită pentru a-i menționa pe colegii noștri din echipa de detecții pierderi Aquatim, câștigători anul acesta, în iunie, ai competiției naționale de localizare a pierderilor de apă din rețele: Alin Anchidin, Ioan Kiss, Augustin Blaga și Daniel Parvan!

„Detectivii apei”, adică un grup de experți în pierderi de apă, entuziaști și dedicați profesiei lor, au ales ziua de azi pentru lansarea celui mai recent număr al publicației „Detectivii apei pierdute”.

„Dorim să contribuim și noi, specialiștii din România, la distribuirea de informații utile celor care se ocupa de managementul pierderilor de apă. Veți descoperi în paginile revistei noastre informații legate de digitalizare și tehnologii ale viitorului, studii de caz din care putem învăța lecții utile și alte informatii interesante.”, spune Alin Anchidin, coordonatorul echipei de detecții pierderi Aquatim și redactor șef acestei publicații. Acesta îi încurajează totodată pe colegii săi de alte companii de apă să publice, în secțiunea Forum, imagini cu activitățile voastre legate de pierderile de apă. Revista „detectivilor apei” poate fi găsită aici: http://detectiviiapeipierdute.ro/detectivii-apei-pierdute-12/