Aquatim și fundația Aquademica au făcut echipă cu inițiatorii proiectului de responsabilizare și educație de mediu „Plastelier TM”, unul din proiectele câștigătoare ale rundei de finanțări  Științescu 2019.

Proiectul abordează domeniul educației urbane pentru sustenabilitate și reziliență printr-o serie de ateliere, unde copii și tineri, cu vârste între 12 și 18 ani, învață lucruri interesante despre materialele plastice, și, mai ales cum să combată poluarea mediului cu astfel de materiale.

Aquatim a găzduit în această toamnă, în minilaboratorul Centrului Aquapic, un astfel de atelier, în fapt o lecție aplicativă de chimie, unde au fost explicate, într-un mod creativ și cât se poate de distractiv, câteva noțiuni legate de clasificarea și comportamenrul materialelor plastice. O nouă sesiune a atelierului interactiv Chimia plasticului, de fapt, cea care închide proiectul, s-a desfășurat astăzi, la Centrul FITT, unde specialiștii Aquatim au fost alături de echipa Plastelier.

„Învățându-i pe copii să fie atenți la etichetele ambalajelor din plastic, cum să selecteze și să recicleze plasticul sau cum să genereze mai puține deșeuri, îi învățăm să fie consumatori mai responsabili și mai atenți la mediul înconjurător. Se poate spune că e prima lor lecție de economie circulară”, a explicat Cristina Borca, mentor Științescu în cadrul proiectului Plastelier.

„Importanța pe care o acordăm aspectelor ecologice în România este mult prea mică, iar lumea nu ia atitudine fără a fi bine informată și ghidată. Aproximativ 80% din deșeuri ajung la groapa de gunoi și mai puțin de 10% sunt reciclate. 30% din cantitatea deșeurilor casnice este alcătuită din obiecte sau ambalaje de plastic.”, se arată pe site-ul proiectului, www.plastelier.fun

„Societatea Aquatim este preocupată de educarea tinerei generații în ce privește protejarea mediului și adaptarea la schimbările climatice. Poluarea apelor cu plastic este o problemă globală, iar protejarea resurselor de apă este una din responsabilitățile noastre majore”, a declarat Ilie Vlaicu, director al societății Aquatim.