Pentru Aquatim, 2019 a fost un an bun, atât din perspectiva relaţiilor pe care le-am avut cu clienţii şi partenerii noştri, cât şi din cea economică. Semnarea, în luna martie, a unui contract în valoare de 180 de milioane de euro, din care 135 de milioane de euro bani din fonduri europene, nerambursabile, ne dă posibilitatea să facem, în următorii patru ani, investiţii importante în infrastructura de apă şi canalizare din Timiş, să construim noi staţii de pompare şi de epurare, ceea ce va creşte şi mai mult calitatea vieţii locuitorilor judeţului nostru. Tot în 2019, am aniversat 100 de ani de când inginerul Stan Vidrighin, considerat omul care a pus bazele instituţiei pe care, simbolic, Aquatim o moşteneşte, a fost ales primar al Timişoarei, fiind primul edil român al oraşului nostru.

În 2020 se vor împlini 125 de ani de când a fost făcut primul proiect modern de canalizare a oraşului Timişoara. Cine va avea curiozitatea să îl cerceteze, va constata că nu este vorba doar de un excelent, pentru sfârşitul secolului XIX, proiect ingineresc, ci şi de unul ce are şi o realizare estetică de admirat. Pe baza documentelor consultate din arhiva companiei noastre, Arhivele Statului, ale Muzeul Naţional de Istorie a Banatului și a altor documente scrise, ştim că diferitele administrații ce s-au succedat la conducerea cetăţii şi, apoi, a oraşului au căutat soluții pentru alimentarea cu apă și pentru realizarea unui sistem de canalizare care să facă față cerințelor și dezvoltării Timişoarei. Etapele succesive pot fi concentrate în trei mari perioade: cea din vremea lui Claudius Florimund de Mercy, cunoscut și sub numele Contele Mercy, care a fost liderul administrației imperiale a Banatului, între 1716 – 1734, şi care a început sistematizarea orașului, cea din timpul administrației primarului Carol Telbisz (1885-1914) și cea de la debutul secolului XX, ce poartă însemnele inginerului Stan Vidrighin.

Datoria noastră, de moştenitori ai acestei istorii şi continuatori ai demersurilor tehnice şi inginereşti făcute timp de sute de ani pentru a asigura condiţii cât mai bune de locuit şi de trăit aici, este să fim permanent în slujba timişorenilor şi a timişenilor şi să oferim servicii performante. Iar acest lucru îl facem continuu, noapte şi zi.