Aquatim s-a alăturat recent unui interesant proiect internațional de colaborare interdisciplinară pentru susținerea inovației și a dezvoltării sustenabile. Proiectul, denumit ASEPPS – Însușirea socială a cunoștințelor, științei și tehnologiei în proiectele de sustenabilitate, este implementat de un consorțiu format din 10 instituții din 6 țări, printre care universități și institute de cercetare din Columbia, Franța, Argentina, Costa Rica și Irlanda cu tradiție în promovarea inovației tehnice.

Proiectul presupune transferul de cunoștințe și un schimb de idei și perspective între parteneri, privind activitatea și proiectele lor de cercetare din domeniile: energii regenerabile, tratarea și epurarea apei, arhitectură ecologică. Obiectivul constă în elaborarea unui cadru de dezvoltare, cu înțelegerea modului în care ideile și proiectele inovative parcurg etapele de planificare, proiectare și implementare și cum sunt însușite cunoștințele noi de către comunitate, experți și publicul larg în egală măsură.

Proiectul a demarat cu organizarea unei serii de webinarii pe teme din domeniile menționate, în care membrii consorțiului au ocazia de a se familiariza cu proiectele inovative implementate de ei și abordările specifice. Primul webinar, Soluții energetice pentru îmbunătățirea condițiilor locale, este dedicat energiilor regenerabile și are loc astăzi, începând cu ora 17.

Compania Aquatim va fi reprezentată de Cristina Borca și Cosmin Marius Ivașcu, care vor vorbi despre proiectele de cercetare aplicativă ale Aquatim, respectiv despre stații pilot modulare pentru tehnologii avansate de tratare a apei.

Alte subiecte prezentate se referă la producerea energiilor alternative din biomasă sau deșeuri biodegradabile, producția de biogaz provenit din procesarea în metantancuri pentru uzul unei comunități, biosisteme pentru cantine comunitare, cercetări în domeniul biocombustibililor și bioenergiei, construcții de locuințe ecologice etc.

Webinarul se va desfășura pe platforma Zoom, iar detalii pentru înscriere și accesare fiind disponibile pe pagina Facebook a Asociației Colifri Recherce, partener al proiectului: https://www.facebook.com/ColifriRecherche/