S-a angajat în Aquatim, în 1981, ca electrician la Uzina 2-4, în 1991 s-a mutat la Uzina 1 și pe 10 septembrie a ieșit cu statutul de pensionar din compania pe care o consideră FAMILIE, cu majuscule. E doar statut, c-așa scrie în acte, altfel Ion Mititelu e…greu de pensionat, vorba lui.

Argint viu, construit parcă pentru a fi un perpetuum mobile, dedicat sportului pe viață, mai exact culturismului, Ion Mititelu este, cu siguranță, colegul care ne va lipsi din peisajul profesional. Dar! Am primit asigurări că ne va vizita periodic și ne va ține la curent cu activitățile sportive pe care le va continua, și așa, pensionar, căci dragostea pentru culturism nu cunoaște pauze.

“În tot acest timp, mi-a plăcut tot! Locul de muncă, oamenii, colegii, șefii, toți cei care m-au înconjurat în acești ani, atmosfera de familie și nu în ultimul rând realizările companiei de care sunt mândru, la care am contribuit și eu, cu implicare și dedicare!”, ne-a spus, senin, Miti, așa cum este cunoscut în Aquatim.

Pasiunea pentru culturism vine din tinerețe. Motivaţiile sunt numeroase: forţă, frumuseţe, inedit. E o disciplină care, în opinia angajatului companiei noastre, îmbină fericit toate aceste aspecte şi încă pe atât!

“Iubesc sportul ăsta, îl practic cu imensă pasiune! E greu, e nevoie mare de fonduri, totul e scump, concursurile, deplasările costă, dar e prea frumos pentru a mă fi gândit vreodată să renunţ. M-am antrenat frecvent acasă, mi-am improvizat o sală cu gantere, discuri, bare şi a fost foarte bine! Cel mai bine mă antrenez în propriul balcon pentru că nu mă deranjează nimeni, am liniște, deci concentrare maximă! Sunt dur cu mine în ceea ce fac, nu-mi place să fiu superficial, nu agreez jumătăţile de măsură, mă dedic total. Nu suport gălăgia, iar în casă am linişte şi nu mă întreabă nimeni nimic. M-am obişnuit să mă antrenez acasă, suntem doar doi în ţară care ne pregătim în balcon, eu şi Mircea Sibiceanu, din Piteşti “, ne-a povestit Mititelu.

În toți acești ani, rezultatele s-au văzut, căci medaliile nu mai reprezintă, demult, o țintă de neatins pentru culturistul nostru. Dimpotrivă. Are o cameră plină de trofee, premii importante obținute în competiții răsunătoare, mastersuri naționale și internaționale.

Insistă să precizeze că NIMIC din ceea ce astăzi se numește succes personal și profesional n-ar fi fost posibil fără sprijinul permanent și concret al managementului Aquatim, îndeosebi al directorului general Ilie Vlaicu. N-ar fi fost concursurile, nici participările importante, nici deplasările în țară, fără acest umăr deschis al conducerii companiei pe care a iubit-o până la pensionare.

Despre sportul în pandemie, Ion Mititelu are o opinie fermă: “Indiferent de ramură, nu are cum să moară, dacă se practică civilizat, organizat, cu respectarea normelor. Am fost, sunt și voi fi un optimist în ceea ce privește atragerea oamenilor, în special a tinerilor, către sport, fie de plăcere, fie de performanță, pentru că e un timp petrecut frumos. Socializezi, îți deschizi sufletul, cu diverse persoane, caractere. Un lucru e sigur: Sportul călește, șlefuiește și formează caractere frumoase!”.

Din prima zi în care se va numi pensionar, Miti va răspunde numeroaselor solicitări primite din Timișoara, pentru a se implica în diverse activități sportive de cluburi, cum ar fi să antreneze și să fie legitimat oficial.

Așadar, acest hop nu-l afectează pentru că proiectele de viitor îl vor ține categoric în priză. Un singur lucru va fi făcut, poate, mai des, și-anume pescuitul, hobby-ul său drag.

Om și sportiv exemplar, al patrulea culturist din țară a fost angajatul Aquatim, fapt care nu poate decât să ne facă mândri și fericiți.

Dragă Miti, amintirile extraordinare țesute în timp cu tine vor fi, cu siguranță, continuate și în noua perspectivă, așadar ținem aproape!