Legendele românești despre daci, energii, apă vie sau puteri miraculoase întrețin frumos aura creată în jurul acestui popor, din care venim, la rându-ne, la fel de frumos. Depășind teza mistică și magică, având știința în stânga și dreapta noastră, constatăm că unicitatea României transpare din extrem de multe zone, deopotrivă fascinante, pe care merită să le reținem și, evident, împărtăși celor care nu le cunosc.

Spre exemplu, în munții Bucegi se află cascada cu cea mai pură apă din lume. Afirmația este demonstrată științific și acceptată la nivel internațional. Apa-vie despre care localnicii vorbesc ar avea puterea să vindece orice boală. Legenda spune că de acolo a băut prima oară apă Zamolxis (zeul suprem al dacilor), locul devenind sfânt pentru preoţii daci.

Așadar, la 1.300 de metri altitudine, în Bucegi, se găsesc șapte izvoare a căror apă uimește. Între Lacurile Bolboci și Scropoasa, din munte, țâșnesc aceste ape magice și pure, în fapt o adevărată comoară naturală.

Cascada 7 Izvoare cade de pe o stâncă impunătoare, la baza căreia se întinde un covor de apă. Oamenii muntelui spun ca de aici își luau dacii apa și, odată cu ea, forța și energia.

În plus, încă din anul 1927, sursa de apă din Bucegi a facut obiectul unor studii de laborator, moment în care s-a confirmat că apa de acolo este extrem de curată.

Studiile au fost reluate, ani mai târziu, iar rezultatul a fost același: indicatorii apei au un standard de calitate extrem de ridicat. Nivelul de bacterii este aproape de zero, la fel și cantitatea de azotați și azotiți.

Au urmat cercetări ale institutelor din străinătate, iar rezultatele au rămas, de fiecare dată, neschimbate. Se spune că cele șapte izvoare sunt chiar “apa sfântă” a dacilor, apă considerată de ei drept deținătoarea unor puteri miraculoase de vindecare.

Ca amănunt sugestiv, pe scuturile de luptă ale dacilor se afla și simbolul celor șapte izvoare misterioase din locul pe care chiar îl numeau “Zona Nemuririi”.

Cu un debit de aproximativ 400 de litri pe secundă, apa izvorăște dintr-o grotă în care se află un imens lac subteran care nu a secat vreodată.

Specialiștii au două ipoteze privind puritatea apei celor “șapte izvoare”. Prima se referă la faptul că este posibil să treacă printr-un câmp magnetic, fiind astfel curățată de toate impuritățile, respectiv existența unui zăcământ de argint pe lângă care trec izvoarele, fiind împiedicată dezvoltarea bacteriilor. Cert este că zona rămâne învăluită în mister. Potrivit bioenergeticienilor, acolo există energii pozitive foarte puternice și mărturii ale unor oameni care au susținut că s-au vindecat miraculos de anumite boli.

Propunerea noastră? Vizitați Cascada 7 Izvoare, bucurați-vă de priveliște, parfum și magia unui loc pe care dacii l-au iubit tare!