Aquatim a inițiat, în urmă cu câțiva ani, acțiunea “Creștem debitul la SĂNĂTATE”, la propunerea medicului companiei, Cristina Nica, cu scopul de a-i conștientiza pe angajați în primul rând, dar și comunitatea, asupra importanței unei sănătăți solide, în toată complexitatea ei.

În tot acest răstimp, am avut nenumărate acțiuni cu invitați medici de diferite specializări, care au punctat aspecte esențiale de sănătate, dar și campanii permanente de donare de sânge. Interesul a fost, deopotrivă, unul mare. Pandemia a stopat, din nefericire, aceste evenimente, astfel că reluarea lor, acum, ne-a surprins pe toți în cel mai plăcut mod.

Cristina Nica a invitat-o recent pe șefa Centrului de Transfuzii Timișoara, prof. dr. Rodica Lighezan, care le-a transmis angajaților Aquatim că nevoia de sânge este foarte mare, iar sprijinul nostru unul mult așteptat, îndeosebi în specialitățile cardio-vascular și pediatrie. “S-au reluat foarte multe dintre operații, spitalele și-au reintrat în rolul lor specific de dinainte de perioada Covid-19 și avem mare nevoie de suportul comunității în donarea de sânge. Vom relua colectele mobile de sânge, astfel că vom veni, din nou, în sediul Aquatim, pentru recoltare. Mulțumim pentru implicare și omenie!”, a transmis managerul Centrului de Transfuzii Timișoara.

Rodica Lighezan este un promotor al vaccinării, alături de medicul Aquatim, fiind convinse deopotrivă de efectele pozitive ale acestui demers sanitar. În condițiile în care tulpina Delta se răspândește amenințător „e păcat ca, în septembrie, s-o luăm de la capăt. Soluția este să ne vaccinăm!”.

Tradiția campaniilor de donare de sânge se va relua așadar, cât de curând, în casa Aquatim, în aceeași atmosferă prietenoasă și caldă, cu glume și zâmbete, căci, atunci când știi că faci o faptă bună, totul devine rezolvabil. Și-apoi, s-a demonstrat de-atâtea ori că un astfel de gest poate și chiar face diferența între viață și moarte pentru cei aflați în cumpenele vieții.