Inedită această informație și total reală, căci, acum 30 de ani, un container cu rățuște de cauciuc chiar s-a răsturnat în Pacific.

Mai precis, pe 10 ianuarie 1992, un container care transporta rățuște de cauciuc a suferit un accident și s-a răsturnat în întinderea nesfârșită din Oceanul Pacific.

Rățuștele răsturnate în 1992 au călătorit de pe coasta Chinei până în Alaska, iar în 1995 au înghețat în Arctica, unde au rămas câțiva ani.

În anul 2000, au ajuns în Islanda, iar în 2001 s-au aflat în zona Atlanticului de Nord, pe locul în care s-a scufundat Titanicul.

Incidentul a dat naștere unui fenomen frumos și captivant, pentru că, de atunci, în diverse colțuri ale lumii, rățuște de cauciuc sunt aruncate în apă, sub egida diverselor competiții.

Călătoria rațelor de cauciuc îi ajută pe oamenii de știință să înțeleagă mecanismul detaliat al mișcării maselor de apă în oceanele lumii și să anticipeze posibile fenomene climatice noi.

Dincolo de reperele strict științifice, povestea celor aproximativ 30.000 de rățuște merită reamintită și citită cu zâmbetul la purtător!