Între 27 și 28 iulie, am avut întâlniri importante cu reprezentanții Departamentului de Apă Uzată din cadrul Primăriei Munchen pe tema parteneriatului solid pe care îl are Aquatim cu această structură edilitară germană.

În calitatea mea de director general al Aquatim, respectiv de președinte al Asociației Române a Apei, am discutat cu Bernd Fuchs, Robert Schmidt și Peter Koestner, directori ai Departamentului din Munchen și am stabilit să facem pași noi și concreți în mai multe domenii prioritare pentru industria apei.

De altfel, Aquatim și Departamentului de Apă Uzată din cadrul Primăriei Munchen și-au dat mâna încă din 2006, an în care s-a înființat fundația româno-germană AQUADEMICA, structură care se ocupă de pregătirea profesională a angajaților noștri, dar si de transferul unor bune practici din domeniul apei. De atunci și până acum, suntem aceiași parteneri serioși și profesioniști.

În contextul actualei crize climatice, sunt convins că această colaborare internațională puternică va duce la o gestionare durabilă a resurselor de apă, prin îmbunătățirea proceselor de tratare și reciclare.

Am decis să marșăm în viitorul imediat pe elaborarea  unei strategii de gestionare a apelor pluviale in Timișoara, chestiunea zero a momentului. Partenerii noștri, Munchenul și Germania vor și pot să ne ajute cu idei inovatoare.

Prin intermediul Asociației Române a Apei, modelul prezent de bună practică va fi transferat și altor orașe din România.

Toate aceste tematici se vor dezbate în detaliu, între 4 și 6 octombrie, la Timișoara, în cadrul Conferinței internaționale AQUADEMICA – AquaCircular 2023, unde vă așteptăm cu interes!