Echipa de detecții pierderi a societății Aquatim a obținut locul I la Concursul național de detecție a pierderilor de apă Vasile Ciomoș, ce a avut loc în luna iunie, la Călărași. Echipa Aquatim, formată din „detectivii apei” Alin Anchidin, Dan Blaga, Ioan Kiss și Daniel Parvan, a concurat cu alte 24 de echipe din țară la această competiție, organizată de Asociația Română a Apei și foarte populară în rândul companiilor de profil. Premiul I este adjudecat pentru a doua oară de către compania timișeană de apă, câștigătoare și a primei ediții a concursului, în anul 2008.

Competiția se adresează practicienilor, celor care își testează zilnic abilitățile și cunoștințele în bătalia cu defectele ascunse ale rețelelor de apă. Concursul a constat în patru probe practice, a câte 30 minute fiecare, de localizare a pierderilor de apă din rețelele publice de distribuție, probe desfășurate pe teren, în condiții reale de lucru. Concurenții au avut de identificat între unul și trei defecte de conductă pe fiecare tronson de rețea prezentat în competiție. Pe locurile II și III s-au clasat echipele Companiei de apă Arad, respectiv ale Companiei de utilități publice Dunărea Brăila. Premiile acordate de organizatori și sponsori au constat în aparatură de specialitate pentru detecția pierderilor de apă.

„Suntem mândri și bucuroși că aducem acest premiu cu noi, la Timișoara. Organizarea colegilor din Călărași a fost una exemplară, ne străduim să ținem ștacheta la înălțime!”, a declarat Ioan Kiss, membru al echipei detecții pierderi Aquatim. Una din frumoasele tradiții ale competiției menționate impune câștigătorilor să fie gazdele următoare ediții.