Aquatim urmărește permanent consumul de apă, pentru o exploatare optimă a sistemului de distribuție. Așa cum era de așteptat, comportamentul de consum al utilizatorilor a fost diferit în perioada ultimelor două luni, față de situația obișnuită. În Timișoara, cifrele traduc fără echivoc efectele opririi bruște a activităților economice și se observă o scădere a volumului mediu zilnic distribuit cu 2% .
În localitățile periurbane, însă, se observă o creștere cu 22% a volumului mediu zilnic distribuit, iar per total, în toată aria de operare, cu excepția Municipiului Timișoara, se observă o creștere de 24% a volumului mediu zilnic distribuit. Această creștere poate fi explicată prin numărul mare de persoane rămase în această perioadă la domiciliu, dar și prin folosirea apei din rețeaua publică pentru irigații odată cu începerea lucrărilor agricole.
Udatul grădinilor este cauza care duce, în cea mai mare parte, la scăderea presiunii sau chiar la lipsa apei de la robinet. „Folosiți cu măsură apa din rețeaua publică” este un îndemn adresat clienților în această perioadă în care accesul la apă este lucrul cel mai important pentru combaterea răspândirii bolilor.
O altă campanie derulată de Aquatim, cu titlul „Canalizarea nu e coș de gunoi”, are rolul de a conștientiza cetățenii să nu arunce deșeuri solide în rețeaua de canalizare. Din păcate, în acestă perioadă, personalul Aquatim a constatat o prezență îngrijorătoare a acestor reziduuri în cadrul intervențiilor la canalizare. Acest lucru este periculos atât pentru personalul operațional, cât și pentru buna funcționare a sistemului de canalizare. Ca atare, Aquatim a apelat în mai multe rânduri la înțelegerea și rațiunea cetățenilor pentru a nu arunca măștile de unică folosință în canalizare, mai exact în toaletă. Dar, evident, nici șervețelele umede, bețișoarele de urechi sau alte resturi solide.
Foto: waterlogic.com