Detectivii Apei Pierdute, un proiect inițiat de Alin Anchidin, șef al echipei detecții pierderi apă din cadrul Aquatim, este de câțiva ani buni, un reper important pentru specialiștii din domeniu. Cu un website propriu, o pagină Facebook activă și o publicație periodică, editată în limbile română și engleză, Detectivii Apei Pierdute este un punct de întâlnire, real sau virtual, pentru toți cei interesați de acest domeniu specific industriei apei, fie operatori, consultanți sau producători de tehnologii.

Detectivii Apei Pierdute a contribuit de-a lungul timpul la organizarea multor seminarii și ateliere practice pentru specialiști, în care aceștia și-au împărtășit din succesele proprii, dar și provocările cu care s-au confruntat în activitatea de zi cu zi.

Împreună cu partenerii săi, fundația Aquademica, Asociația Română a Apei și Universitatea Tehnică de Construcții București, „detectivii” au mutat acum transferul de informații și bune practici în spațiul online, prin organizarea unor webinarii pe subiecte de interes.

Acestea au loc săptămânal, vineri după-masă, de la ora 18, durează circa o oră, sunt gratuite, se desfășoară în limba română și au, după expunerea temei vizate, o sesiune interactivă de întrebări și răspunsuri. „Vrem ca astfel să ținem aproape,să nu pierdem contactul, pentru că în domeniul nostru este foarte important să ne ajutăm și să colaborăm. Apa e prețioasă, defectele trebuie identificate cât mai repede, iar tehnologiile se perfecționează continuu”, spune Alin Anchidin, adăugând că materialele difuzate pe pagina social media DAP sunt de asemenea încărcate pentru vizionare ulterioară pe un canal Youtube dedicat, pentru a fi accesibile mai multor persoane interesate.

Mai multe detalii despre temele prezentate pe: www.detectiviiapeipierdute.ro.